joi, 19 noiembrie 2009

Stele cazatoare

Prietena mea a primit de ziua ei o carte excelenta plina cu retete de prajituri si torturi. Intr-o zi am incercat impreuna una dintre retete: stele cazatoare. Suna bine si arata bine :-)))).


Intr-o farfurie am pus 50ml de rom si am adaugat migdale, nuca, prune uscate, marmelada de gutui, toate taiate marunt si stafide, si i-am lasat sa se inmoaie un pic.


Intr-o oala am amestecat bine pana la omogenizare 300g de faina, 150g de zahar, 1 plic praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 200ml de iaurt simplu, 2 oua, 100ml de ulei si 50g nuca de cocos.
Am adaugat si amestecul cu rom.


Am impartit aluatul obtinut in 2 parti, intr-una din ele am pus 1 lingura de cacao. In tava am pus pe rand, o lingura din aluatul simplu si unul din aluatul cu cacao si am pus in cuptor pentru 20-25 de minute.


Dupa ce s-a racit un pic, am decupat stelutele si i-am decorat cu glazura de zahar, migdale, afine si ornament roz. Ne-a ajutat si Eszterke la decorare.
Mii de multumiri prietenei mele ca ne-a aratat aceasta reteta si ne-a ajutat s-o facem. Este prajitura ideala de Craciun si Anul Nou.

3 comentarii:

  1. Michelle, multumesc mult :-)))) ma straduiesc :-))))

    RăspundețiȘtergere
  2. salut camelia,

    va multumesc mult pentru invitatie.
    am adaugat blogul meu la http://ro.petitchef.com.
    o sa explorez si eu site-ul dvs.

    RăspundețiȘtergere