miercuri, 24 februarie 2010

Cornuri cu vanilie si cacao


Cornuri bicolore, cu vanilie si cacao, umplute cu gem de caise. Poate sa fie ceva mai bun :-)))) ?

Am pus 7,5g de drojdie la dospit cu 4 linguri de zahar si 3 linguri de faina in 150ml de lapte caldut. Am amestecat bine 500g de faina, 1/2 plic praf de copt, 100ml de ulei, 100ml de lapte, 1 plic zahar vanilinat, 2 oua si drojdia. Am impartit aluatul in doua. la jumatate din aluat am mai adaugat 1 lingura de cacao si 1 lingura de lapte. Am pus sa creasca pentru 30 de minute.
Am format cate 4 cercuri din fiecare aluat si le-am impartit in cate 8 parti. Am luat un triunghi alb, l-am uns cu gem de caise si am pus peste un triunghi marou si am format cornul. Asa am procedat si cu celelalte, alternand triunghiurile albe cu cele marou :-)))).




In 30 de minute s-au copt. Cand le-am scos din cuptor le-am uns cu sirop de brad, astfel au capatat un luciu aparte si un gust placut :-)))).

luni, 22 februarie 2010

Budinca dubla


La cererea lui Eszterke am facut aceasta budinca. A vazut reclama Dr. Oetker la televizor si ii trebuia si ei "budinca dubla, galbena in exterior si cu ciocolata in interior" :-)))). Duminica am avut timp si i-am implinit dorinta.
Prima oara am pus in pahare budinca cu vanilie, dupa ce a inceput sa se raceasca am format "craterul", in care am pus budinca cu ciocolata. Dupa 7-8 ore de stat in frigider le-am scos din pahare si am obtinut desertul mult dorit, ornat cu capsuni.

marți, 16 februarie 2010

Gogosi

Ieri am facut traditionalele gogosi dinaintea inceperii postului.




Reteta este a cozonacului simplu.

duminică, 14 februarie 2010

Dulce sarat


Imi place sa combin dulcele cu sarat :-))). Multi spun, ca sarea aduce la suprafata adevaratul gust al dulciurilor. Sunt perfect de acord cu ei. De obicei pun un pic de sare in fiecare prajitura, dar de data aceasta am incercat ceva nou.
Aluatul este simplu, se amesteca bine 4 cesti de faina, 1.5 cesti de zahar, 1 plic zahar vanilinat, putina sare, 1 plic praf de copt, 4 oua si 300g de smantana.
Pe jumatate din aluat am pus visine fara samburi, congelate, iar pe cealalta jumatate am ras telemea, si pe telemea am pus gem de prune.
Asa arata cand am pus in cuptor.


In 25-30 de minute a fost gata :-)))).

vineri, 12 februarie 2010

Multumesc Amalia


Multumesc mult Amalia pentru acest premiu.
Am decis sa dau mai departe acest premiu tuturor blogaritelor pe care le urmaresc :-)))).

Premiu de la Just me

Just me, multumesc mult pentru acest premiu si iti doresc spor la munca, sa revii cat mai curand cu bunatatile tale :-)))).
Ofer acest premiu pentru:

anca_fish
tortaimado

miercuri, 10 februarie 2010

Gogosi trandafir


Am organizat un mic carnaval in familie. Am avut pe masa gogosi trandafiri, cuib de viespe si popcorn.

Pentru gogosi am facut un aluat din 300g de faina, 5 galbenusuri de oua, 50g de zahra pudra, 100ml de smantana (se adauga smantana pana obtinem un aluat consistent).
Se pune in frigider pentru 1 ora, dupa care se intinde aluatul.

Decupam forme rotunde de 3 marimi. Se taie marginea si se lipesc cu albusul de oua astfel: jos vine marimea mai mare, peste cea mai mica si pe deasupra marimea mijlocie. Apasam un pic la mijloc sa se lipeasca bine.
Eu am incercat si altfel: am decupat cele 3 forme si le-am asezat unul pe celalt dupa ordinea descrisa mai sus si numai dupa aceea am taiat marginile in 4 locuri. Si asa s-au deschis in ulei ca niste trandafiri :-)))). Metoda aceasta mi s-a parut mai rapida.




I-am prajit in ulei.


Ne-au iesit 40 de bucati si inca 2 "ochelari", facute de bunica.


La sfarsit am pus zahar pudra si zahar vanilinat. I-am servit cu gem de caise.

Ochelari

E in plin sezonul carnavalurilor.


Am facut si noi "ochelari" din aluatul pentru cuibul de viespe.
Am luat cate o bucatica, am umplut-o cu dulceata de gutuie si le-am asezat unul langa celalalt in forma de ochelari. Pentru ornare am folosit nuca macinata.

vineri, 5 februarie 2010

Cuiburi cu carne


Ideea nu este a mea, o am de la gaby`s blog. Le-am vazut, mi-au placut, trebuia sa le fac :-)))). Multumesc pentru idee.

Am pus 15g de drojdie la dospit in putina lapte si 1 lingura de zahar. Dupa ce a crescut am amestecat bine cu 1kg de faina, 2 lingurite de sare, 100g de margarina, 400ml de lapte si 2 oua (astazi ne ducem la un chef, de aceea am facut portie dubla, sa pot sa duc si acolo o gustare). Am lasat sa creasca un pic.
Intre timp am pus intr-o tigaie pe foc mediu 500g de carne tocata, putin ulei, sare si piper. Am adaugat sos de rosii si busuioc. In 30 de minute a fost gata.


In acest timp a crescut si aluatul. L-am intins pe masa, am razuit pe aluat cascaval si in final am pus carnea tocata.


Am facut o rulada si am taiat-o in bucati de aproximativ 2cm.


Le-am asezat pe tavi si le-am copt 25-30 de minute.


Pe fotografii nu se simte nici mirosul, nici gustul lor, dar sunt nemaipomenite :-)))). Multumesc inc-odata pentru idee. Este un aperitiv ideal.

luni, 1 februarie 2010

Salam de biscuiti in 3 culori


Este una dintre prajiturile preferate ale lui Eszterke. Fiind in vacanta m-a ajutat si l-am facut impreuna, de data aceasta in 3 culori (ne plac schimbarile :-))))).
Am maruntit 450g de biscuiti simpli, am adaugat 200g de unt, 100g de dulceata de caise.
Am amestecat bine totul si am impartit in 2. In jumatate din amestec am pus 3 linguri de cacao.
Pentru crema am amestecat bine 50g de nuca de cocos verde cu 50g de unt si 50g de zahar.


Am intins pe o folie aluatul cu cacao, am pus peste aluatul simplu si pe 1/3 din suprafata am intins crema verde.


Am rulat-o si am pus in frigider pentru 3-4 ore. L-am taiat felii si l-am mancat cu pofta :-)))).