vineri, 28 mai 2010

Mini Cooper


Astazi David implineste 1 anisor. Este fiul prietenei mele si e tare dragalas.
Ca la toti baieti ii plac masinutele, de aceea mama ei a ales acest Cooper. Eu nu ma pricep la masini, m-a ajutat ea s-o facem. Cred ca am reusit. Sper sa-i placa si sarbatoritului :-)))).

La Multi Ani, David!!!!

Am facut 2 blaturi din 12 oua, 600g de zahar pudra, 400g de faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri de cacao si 18 linguri apa fierbinte.

In crema am pus 500g de unt, 500g zahar pudra, 150g nuca de cocos si 10 linguri de faina fiarta in 900ml de lapte.

Am vrut sa punem pentru iarba nuca de cocos de culoarea verde, dar negasind in tot orasul nostru am inlocuit-o cu martipan verde.

Masinuta este din aluatul salamului de biscuiti invelit in martipan.







duminică, 23 mai 2010

La Multi Ani Eszterke !!!!

Luni a fost ziua onomastica a lui Eszterke, dar noi am sarbatorit-o duminica, fiind la noi bunicii. Si-a facut acest tort din martipan si a fost foarte mandra de creatia ei:


Tortul fluture i-am facut-o eu, blat simplu, iar crema este cu piure de castane, ciocolata amaruie, unt si zeama de compot de visine. Decorul este din martipan.




Cremesul este opera mamei, ea a facut atat foile cat si crema. Eu o singura data am facut foi, dar am renuntat, mi-a luat o gramada de timp. Dar mama le face cu placere si au un gust nemaipomenit.

luni, 17 mai 2010

Rulada de castane cu capsuni


La mine este "invazia capsunilor", tot la ei imi este gandul, incontinuu a-si manca capsuni.
Sambata am facut curatenie in congelator si am gasit un pachet de castane. Eszterke adora castanele, ca si toata familia. Ca sa-i vin pe plac am facut aceasta rulada. Am amestecat castanele cu 50g de unt si 1/3 tabla de ciocolata Heidi de 85%. Am intins pe o folie alimentara, am pus capsuni in mijloc si am format rulada. Am pus in frigider pentru 2-3 ore. Si iata rezultatul:

duminică, 16 mai 2010

Premii de la Just me si Judy

Am primit premii de la Just me si Judy. Va multumesc mult fetelor.







Ofer mai departe tuturor bloggaritelor.

sâmbătă, 15 mai 2010

Galuste cu mac si capsuni


Rapid, simplu si gustos. Va mai amintiti? Am mai facut galuste cu mac, denumite la noi "makos guba" acum cativa luni. In sfarsit a ajuns si la noi sezonul capsunilor si am facut acest desert pentru sambata. Ne-a placut mult.





luni, 10 mai 2010

Prajitura cu mere

Saptamana trecuta am facut prajitura cu mere. Mama ne-a adus ultimele mere de la bunica. Mi s-a facut pofta de aceste prajituri simple dar minunate, care ne-au adus atmosfera verii in casa:

Prajitura caramel


Ieri a fost prima comuniune a lui Istike, o zi extrem de importanta in viata lui. I-am facut aceasta prajitura caramel, specialitatea matusei mele. Prajitura ei arata mult mai bine, dar la gust am obtinut ceea ce am dorit, si asta conteaza :-)))).

Am copt un blat din 6 oua, 6 linguri de apa rece, 300g zahar pudra, 200g faina, 1/2 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilinat. L-am copt pe foc mediu aproximativ 40 de minute.

Pentru crema am omogenizat bine 6 galbenusuri de oua cu 10 linguri de zahar si am fiert-o bine in aburi pana ce a devenit mai consistenta, aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a racit am mai adaugat 200g de unt si 50g zahar pudra. Am pus pe blatul copt, dupa care am pus prajitura la frigider pana va fi gata spuma caramel.


Pentru spuma am batut cele 6 albusuri de oua. Intre timp am pus 10 linguri de zahar sa se caramelizeze. Am pus spuma batuta pe un platou cald pe aragaz, batand in continuare cu mixerul, iar mama a adaugat caramelul (ideal e ca 2 persoane sa faca aceasta faza). Am mai batut 1-2 minute, dupa care am luat-o de pe foc si am pus pe prajitura.




Blatul meu s-a insiropat cu caramelul din spuma, ceea ce n-ar fi trebuit sa se intample.
Matusa mea m-a sfatuit sa incalzesc mai bine spuma de oua inainte sa adaug caramelul.
Dupa sotul meu asa a fost cel mai bine :-)))). Lui ii place mult caramelul :-)))).

miercuri, 5 mai 2010

Bomboane cu visine si castane

Pentru desertul de duminica mama a pregatit piure de castane cu frisca si inghetata. Frisca si inghetata s-a terminat repede, dar din piure a ramas o bucatica, aprox. 150g. La aceasta cantitate am adaugat 50g de unt, 1/2 tabla ciocolata Heidi de 85%. Am format bomboane, in mijloc am pus visine fara samburi si le-am invelit in nuca de cocos si iata rezultatul:



marți, 4 mai 2010

A venit primavara si la noi !!!!











Tort Prima Comuniune





Duminica a fost o zi importanta pentru unii copii de religie catolica, ei au primit Prima Comuniune. Cu aceasta ocazie am facut acest tort pentru fiul unui coleg de al meu. Blatul insiropat cu rom, crema cu nuca si decorurile din martipan i-au dat un gust deosebit, cum a fost aceea zi pentru ei.

Si eu ii urez implinirea tuturor dorintelor si fie ca Domnul sa-i dea bucurie, sanatate si multa-multa fericire :-)))).