joi, 28 octombrie 2010

Din nou: cozonac

De data aceasta conform cerintelor am facut floare de cozonac cu ciocolata:





M-am indragostit de aceste flori de cozonac :-)))).

Reteta este aceaasi ca si data trecuta. Dupa ce a crescut aluatul, l-am intins, am ras ciocolata pe aluat, am pus si cacao. Am format un cerc din cozonac si l-am taiat in felii de 2 cm. L-am copt 40 de minute.

Budinca de duminica


Duminica, in timp ce eu ma uitam pe emisiunea Stahl mama mea si soacra mea s-au apucat si ne-au surprins cu aceasta budinca de casa. In foarte scurt timp ne era foame, abia asteptam sa mancam din ea :-)))).

luni, 18 octombrie 2010

Floare de cozonac

Saptamana trecuta m-a epuizat din plin. Simteam nevoia sa ma "incarc" un pic, sa-mi revin la vechea forma. N-am facut nimic deosebit, numai ceea ce ne place mult, cozonac simplu. Si ca sa nu ne obisnuim cu forma cozonacului, am realizat o floare.

Florile ne mangaie atat inima cat si sufletul nostru, dupa ce primim o floare deja ne gandim altfel :-)))).

miercuri, 13 octombrie 2010

Desert vulcan


De ziua mea de la colegii mei am primit 3 forme de copt. Deja ardeam de nerabdare sa la incerc :-)))). Cred ca fiecare dintre noi cunoaste feelingul acesta.

Noua ne place mult budinca, si am avut si lapte destul acasa, ieri dimineata, inainte sa ma duc la lucru, am facut acest desert "vulcan", dupa cum am denumit noi.

Pe dedesubtul formelor am pus budinca de vanilie, stratul urmator este budinca de vanilie fiarta in Tedi, iar peste acesta am pus budinca de cacao. Dupa ce a stat in frigider cam 9-10 ore, aseara le-am rasturnat pe farfurii, le-am decorat cu capsuni si iata rezultatul:



duminică, 10 octombrie 2010

Cornuri simple cu ciocolata si castane



Mama mea obisnuieste sa faca aceste cornuri simple de casa sau umplute cu gem, nuca, ciocolata, rahat. Eu nu prea am facut pana acum, dar de cand fetita mea este scolarita, vrea sa manance destul de des corn. Ca sa-i fac pe plac dar sa stiu ca mananca cat de cat sanatos, am decis sa-i fac eu cornurile. Cred ca o sa se termine si perioada aceasta, dar deocamdata asta e :-)))).
Ideea ei era sa facem si cu castane.

Pentru aluat am dospit 25g de drojdie in 50ml de lapte caldut si 1 lingurita de zahar. In 400ml de lapte am topit 250g de unt si 4 linguri de zahar. Intr-un bol am pus 1 kg de faina, 1 lingurita de sare, am adaugat untul topit si drojdia. Am obtinut un aluat ca si pentru cozonac. Am pus la dospit pentru 1 ora, pana sa-si mareasca volumul la dublu.
Am impartit aluatul in 4, fiecare parte am intins pe rand, am infasurat ca si pentru cuibul de viespe si l-am taiat in 12 bucati. Astfel mi-au iesit 48 de "cuiburi de viespe", pe care le-am intins. In mijlocul lor am pus bucatele de ciocolata amaruie sau castane. Am format cornuri si le-am copt.

Rezultatul vorbeste de la sine :-)))).

Cassatta dupa reteta mea


Am vrut sa fac cassatta italiana, dar n-am gasit mascarpone,( e adevarat, ca n-am avut timp sa caut in toate magazinele ) asa ca am trecut repede la varianta mea.

Am tapetat cu piscoturi doua tavi pentru cozonac. Am facut crema de iaurt:

Am pus 600mg de iaurt cu 7 linguri de zahar si 25g de gelatina alimentara la fiert. Cand a inceput sa fiarba am luat de pe foc si am pus oala in apa rece, sa se raceasca mai repede. Am imbogatit aceasta crema cu 200g de afine negre, 200g de afine rosii si frisca batuta din 200ml Hulala.

In 20 de minute s-a intarit aceasta crema, am pus in tava pe piscoturi. Am pus totul in frigider pentru cateva ore.

Acest desert l-am conceput saptamana trecuta, duminica, pe la ora 10 dimineata. Spre seara am avut musafiri. Am inceput una dintre tavi, dar inca n-au fost destul de moi piscoturile. Avea un gust placut, nu foarte dulce. Am insiropat piscoturile, sa le "ajut" :-)))).
A doua zi am inceput cealalta tava si era perfect. Deci sfatul meu este: sa asteptati 24 de ore, ca sa se inmoaie piscoturile. Dar oricum, e un desert racoritor, usor, cu fructe de padure.

miercuri, 6 octombrie 2010

Un premiu de la Reka

Am primit acest premiu dragut de la Reka. Multumesc mult! Daca vreti sa aflati informatii despre sindroma PCO, puteti sa va adresati ei, cu siguranta poate sa va ajute.

Ofer mai departe acest premiu tuturor blogaritelor pe care le urmaresc !!!!

marți, 5 octombrie 2010

Surprize peste surprize

Duminica a fost ziua mea de nastere. Avalansa surprizelor a inceput vineri, cand am sosit acasa:




Sotul meu, fetitele mele si un verisor de a lor m-a surprins cu aceasta ciocolata de casa facuta de ei si nemaipomenit de gustoasa. Nu puteam sa-mi imaginez o surpriza mai mare. Va multumesc mult !!!! Mi-au dat voie sa va arat pozele, dar nu si reteta :-)))). Mai vor sa faca surprize de genul acesta :-)))).

Surprizele au continuat sambata, cand a sosit matusa mea si bunica mea. Ea se misca mai greu, dar a vrut sa ne vada in caminul nostru. Ea mi-a facut aceasta fata de masa pentru Pasti. Ii multumesc mult si sa-i dea Dumnezeul sanatate sa ne mai faca surprize de genul acesta de multe ori.


Tot sambata au venit parintii mei si fratele meu cu familia. Mama mi-a facut un tort Dobos, cum nu mai poate face nimeni. Fetitele mele au fost foarte fericiti ca a sosit varul lor, Zoltanka si au putut sa se joace toata ziua impreuna. Soacra mea m-a surprins cu 2 prajituri foarte bune, a caror reteta o sa va postez mai tarziu. La Multi Ani si ei, tot duminica a fost si ziua ei de nastere!!!!


Pentru final va arat buchetul primit de la sotul meu, ceea ce spune totul !!!!


Va multumesc mult tuturor!!!!