duminică, 27 februarie 2011

Briose cu ciocolata


Am primit forme noi de briose de la mama si neaparat trebuia sa le incerc :-)))).
Multumesc pentru ele!!!!

joi, 24 februarie 2011

Cornulete cu cocos


Aceste cornulete le-am facut pentru carnavalul pentru copii organizat de Parohia din Gheorgheni. Fetita mea a decis ca daca e carnaval, atunci sa facem si ochelari :-))))). Mai jos este opera ei si prima opera a lui Viola. Este prima oara cand ma lasa sa coc ceea ce a facut :-)))).

duminică, 20 februarie 2011

Biscuiti cu fulgi de ovaz si nuca de cocos


Saptamana trecuta prietena noastra din Cluj si fiica ei au fost la noi. Fetitele s-au simtit foarte bine, s-au distrat mult. Intr-o zi aspirau la ceva dulce, si cum se cuvine, i-am facut cu mare placere niste biscuiti :-)))).

Reteta este simpla, se pun intr-un vas ingredientele si se omogenizeaza bine: 150g fulgi de ovaz, 300g de faina, 200g de zahar brun, 4 linguri de miere, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, putina sare, 300g de unt, 150g nuca de cocos, 8 linguri de lapte si 1 lingurita de condimente pentru turta dulce.

Cu o lingurita am pus bilute in tava la distante mai mari, sa nu se lipeasca intre ele si le-am copt.

Se fac repede dar se si termina repede :-)))).

sâmbătă, 19 februarie 2011

Sandwich cu soricei

Sandwich-ul top la noi :-)))).


La inceput am vrut sa postez numai prajituri si torturi, dar mi-am dat seama, ca nu pot sa ma abtin, sa nu va arat niste mancaruri foarte simple, pentru toate zilele, sanatoase si hranitoare pentru copii nostri si nu numai :-)))).

joi, 17 februarie 2011

duminică, 13 februarie 2011

Briose cu mac si afine

Aceasta inca nu este prajitura din visurile mele, dar aluatul seamana :-)))).


Am gasit in magazin aceste hartiute frumoase de briose si neaparat trebuia sa le incerc :-)))).

In aluat am pus 1 ceasca de zahar, 1/2 plic zahar vanilinat, 1 oua, 1/2 ceasca de mac, 1 ceasca de faina, 1 plic praf de copt, zeama de lamaie, 3/4 ceasca de lapte si 50g nuca de cocos. Dupa ce le-am omogenizat bine am adaugat 1/2 ceasca de afine congelate. Mi-au iesit 16 briose apetisante.

Decorul trebuia sa fie o glazura de afine, dar timpul ma presa, asa ca am ramas la pasta de zahar.

sâmbătă, 12 februarie 2011

Desert sanatos pentru copii



Simplu si sanatos, pe placul copiilor si nu numai :-)))).

Se curata merele, se dau prin razatoare, se adauga zeama de lamaie (asa merele isi pastreaza culoarea, nu devine maronie) si se pun la calit pe foc mic pentru cateva minute. De obicei pun si putin unt, dar de data aceasta n-am pus nimic, fetita mea cea mica a fost bolnava cu stomacul, asa ca i-am facut dietetic. Am adaugat miere.
Am tapetat fundul tavii cu biscuiti simplii, am pus jumatate din mere, am presarat cu scortisoara, am pus inca un strat de biscuiti si scortisoara. L-am decorat cu biscuiti m&m (mai putin dietetice, dar numai asa am convins-o pe fetita mai mare ca merita sa guste) si fulgi de porumb.
Am pus in frigider pentru cateva ore dupa care l-am servit.

duminică, 6 februarie 2011

Desert la pahar



Acest desert s-a nascut dintr-o prajitura nereusita. Stiti zicala: "Cine nu munceste nu greseste", asa s-a intamplat si cu mine. Am visat o prajitura cu mac si afine si ieri m-am pus s-o fac. Numai ca blatul n-a iesit cum trebuie, se framanta foarte usor, o parte a crescut frumos, cealalta parte a prajiturii n-a crescut deloc :-((((. Deocamdata nu va scriu reteta, vreau sa mai experimentez la ea, sa-mi verific cuptorul si va promit ca o sa vin cu reteta reusita. Nu ma las batuta :-)))).

Blatul era cu mac, gustul prajiturii era foarte buna (fetitele au mancat o parte din ea), asa ca m-am consultat cu sotul meu si am decis ca este ideal pentru un desert la pahar.
Am facut o crema din 200ml de smantana dulce, 7g de gelatina alimentara, 2 lingurite de zahar (smantana mea nu continea zahar) si 4 linguri sirop de afine.
Am fiert 1 plic budinca de vanilie in 500ml de lapte indulcit cu 2 linguri de zahar.

Am asezat o parte din blatul framantit in pahare, am stropit cu compot de afine, am pus un strat din crema de afine, a venit inca un strat din blat, budinca si la sfarsit am stropit toata cu compotul de afine.

Au stat in frigider 3 ore, dupa care le-am servit. Nu a fost ceea ce vroiam sa fac, dar ingredientele erau aceleasi, si le-am mancat cu pofta.

vineri, 4 februarie 2011

Arici


Un arici dulce, din aluatul salamului de biscuiti :-)))).