miercuri, 30 martie 2011

Premiu

Am primit acest premiu de la Gaby. Iti multumesc din suflet, esti foarte draguta :-)))). Ofer mai departe acest premiu tuturor blogarilor, blogaritelor pe care le urmaresc.

marți, 29 martie 2011

Prajitura cu mere si nuca


Duminica am invatat aceasta reteta. Este foarte simpla si gustoasa.

In aluat am pus 400g de faina, 100g de zahar, putina sare, 200g de unt, 2 galbenusuri de oua, 5 linguri de apa si putina drojdie dospita in 50ml de lapte. Am pus aluatul in frigider pentru 30 de minute.
Intre timp am calit 500g de mere cu 2 linguri de zahar, aroma de vanilie si migdale.
Am scos aluatul din frigider si l-am impartit in doua. Jumatate l-am intins intr-o tava de 25cm x 35cm si l-am pus in cuptor pentru 7 minute. Dupa ce am scos, am uns foaia cu albusul de oua, am pus nuca macinata si merele. A urmat inca un strat de nuca macinata. Am intins cealalata jumatate din aluat si l-am asezat pe nuca. Am uns toata prajitura cu albusul de oua si l-am copt 30 de minute.
Rezultatul vorbeste de la sine, a iesit o prajitura foarte buna, cu gust de mere, nuca, vanilie, migdale.

duminică, 27 martie 2011

Galuste cu mac (Aranygaluska)


Sunt preferatele mele, aduc gustul copilariei mele. Mama le face cu nuca, dar noua ne place si cu mac.

Ieri am avut pofta de cozonaci simpli de casa. M-am apucat sa fac aluatul. Intre timp mi-a trecut prin minte sa fac si galuste. Asa s-a nascut felul doi :-)))).


Aluatul este aluatul cozonacului. Am dospit 1 cub de drojdie in 100ml de lapte caldut si 2 linguri de zahar. Intre timp am pregatit 1kg de faina, putina sare, 3 oua, 250g de unt topit, 8 linguri de zahar, aroma de vanilie. Am incorporat si drojdia si am adaugat aprox. 400ml de lapte caldut pana am obtinut un aluat nelipicios (sa nu se lipeasca de lingura de lemn).
Am pus la dospit pentru 1 ora.
Am format 2 cozonaci simpli, dupa care m-am apucat de galuste.
Am topit 100g de unt. Intr-o farfurie am pus 150g de mac amestecatat cu 4 linguri de zahar. Am uns o tava rotunda cu unt si am inceput sa formez mici bilute. Bilutele le-am dat prin untul topit si prin mac si le-am asezat unul langa celalalt in forma de floare. La mijloc am pus bilute date prin nuca de cocos, dar dupa coacere nu prea s-a vazut diferenta :-)))). Doar la gust :-)))).
Le-am copt aprox. 35 de minute.
Le-am servit cu miere.

miercuri, 23 martie 2011

Chefir-ciuperca tibetana

De mult vreau sa scriu cateva randuri despre chefirul nostru de casa. In noiembrie am primit de la prietena mea din Cluj ciuperca tibetana. Aceasta ciuperca are foarte multe calitati terapeutice, isi are originea din Tibet. Contribuie la mentinerea sanatatii organismului, se foloseste eficient in tratamentul tuberculozei, cancerului, alergiilor, bolilor gastrointestinale, etc.


Ciuperca seamana cu conopida, este alba, creste in laptele nefiert, intr-un borcan sau vas din sticla sau portelan, la temperatura camerei. In 24 de ore avem chefir din lapte, avem o bautura racoritoare, sanatoasa.


Este mult mai gustoasa decat cel din comert si fara adaosuri si pasteurizari.
daca o ingrijim, ne multumeste din plin :-)))). Dupa o prietena de a mea este al treilea copil de la nostru :-)))).

luni, 21 martie 2011

Premii de primavara

Dupa 2 saptamani de absenta motivata astazi m-au asteptat aceste premii minunate de la Cakeni si Mitinita. Va multumesc mult, ma simt onorata ca v-ati gandit si la mine!!!!

Ofer mai departe aceste premii tuturor blogaritelor si blogerilor.





joi, 10 martie 2011

Trandafiri


Acesti trandafiri si floricele din martipan le-am facut pentru tortul unei prietene.



Inimioare


Aceste inimioare le-am facut de 8 Martie pentru bunici, strabunici si matuse, si bineinteles pentru fetitele mele dragi. Am vrut ceva special si aparte pentru aceste persoane foarte dragi noua. La Multi Ani si fie ca venirea primaverii sa aduca caldura si zambete si in sufletele noastre.

Am folosit reteta de la Postul Craciunului.

luni, 7 martie 2011

8 Martie-primii ghiocei

Cu acesti ghiocei din gradina bunicii mele vreau sa va urez multa sanatate, fericire, zambete pe buze, sa aveti o primavara frumoasa, plina cu soare.


sâmbătă, 5 martie 2011

Cornulete sarate

Ieri s-a tinut Carnavalul la scoala lui Eszterke. Mi-a cerut sa facem ceva prajitura pentru copii, sa aiba ce sa rontaie. Nu de n-ar fi avut gogosi si tort, dar a vrut ea sa facem si noi ceva. Iata opera noastra:


Sunt niste cornulete mici, sarate si nemaipomenit de gustoase. Reteta am mai postat-o aici.

S-au distrat, au mancat, au baut, au cantat, a fost o adevarat petrecere!!!!

miercuri, 2 martie 2011