duminică, 29 mai 2011

Tort din carne de curcan

Mi-a fost greu sa-i gasesc un nume, pentru ca este tortul ideal pentru iubitorii de carne dar se poate servi si ca cina la mese festive. Fetita mea cea mica ii spune pizza :-)))). Eu l-am facut de ziua onomastica a fetitei mele. Esential e ca este foarte bun si hranitor.




Am taiat cubulete 400g de piept de curcan. Am uns o tava rotunda cu unt si am presarat-o cu pesmet.
Am pus intr-o farfurie faina cu sare si piper, si intr-o alta farfurie 2 oua, 3-4 linguri de smantana, sare si piper.
Am rostogolit carnea prin faina si prin oua si le-am pus in tava una langa cealalta. Am pus in cuptor pentru 35 de minute. Am scos tava, am presarat cu cascaval ras, am asezat feliile de rosii si am pus-o inapoi in cuptor pentru 10 minute. In final am decorat-o cu busuioc.

Se consuma atat calda cat si rece.
N-am reusit sa fac poze mai bune, a fost seara si s-a terminat repede :-)))).

duminică, 22 mai 2011

Cocos si capsuni

La cererea fetitei mele ieri am facut aceste doua prajituri clasice si minunate cu nuca de cocos:


Bilute din aluat de salam de biscuiti si cuburi de miere in cocos. Si ca sa maximizez placerea acestor prajituri, pe piata am gasit capsuni adevarati, de Satu Mare. Au un miros divin si un gust fermecator.

luni, 16 mai 2011

Bautura cu capsuni si busuioc


Va invit la o bautura racoroasa si hranitoare din chefir de casa, capsuni, miere si busuioc. Va ofer pe langa o felie de cozonac :-)))).

marți, 10 mai 2011

Desert cu castane, capsuni si busuioc


Mama mea a facut acest desert in acest sfarsit de saptamana. Eu am adaugat doar decorul si bineinteles busuiocul.

A pus pe rand biscuiti pinic, felii de capsuni, castane, capsuni si frisca. Decorul din capsuni si busuioc.

duminică, 8 mai 2011

Prajitura cu nuca de cocos si mac

Acum cateva luni am fost la o colega de a mea. Ne-a servit cu aceasta prajitura minunata cu nuca de cocos si mac. A fost dragoste la prima vedere :-)))).


Prima oara am facut aluatul, am batut albusul a 6 oua, am adaugat 150g de zahar, 70g de mac, 50g nuca de cocos, 2,5 linguri de faina si 1 lingurita de amoniac.
L-am pus sa se coace.
Intre timp am facut crema, am amestecta bine galbenusurile a 6 oua cu 150g de zahar, 4 plicuri de zahar vanilinat, 2,5 linguri de faina si 150ml de lapte. Am pus la fiert pana a inceput sa se ingroase crema. Am luat de pe foc, am adaugat 180g de margarina Rama si am omogenizat bine crema.
Dupa ce s-a racit aluatul, am pus 3/4 din crema pe aluat. Am asezat pe crema unul langa celalalt biscuiti picnic (2,5 pachete). In crema ramasa am pus 1 lingura de cacao si am intins pe biscuiti (reteta originala este cu 1 lingurita de cafea ness). Am presarat prajitura cu nuca de cocos.
O zi am lasat-o in frigider sa se inmoaie.
Este foarte delicioasa si usor de facut.