joi, 30 iunie 2011

Premiu pentru toti


Iti multumesc mult Gerdi pentru acest premiu. Mii de scuze ca l-am ridicat putin tarziu, dar eram foarte ocupata. Sunt onorata sa-l primesc.

Ofer mai departe acest premiu tuturor bloggerilor pe care le urmaresc.

miercuri, 29 iunie 2011

Intalnirea blogaritelor din regiunea Gheorgheni


Acum cateva saptamani ne-a sunat Aliz si ne-a invitat la o intalnirea a blogaritelor din regiunea Gheorgheni. M-a bucurat tare mult telefonul ei, citeam blogurile pe net dar nu cunosteam persoanele din spatele lor. O stiam pe Aliz din vedere si cam atat. Asa s-a intamplat sa ne "prezentam" cu totii la Eszkimoo sambata trecuta: noi am sosit primii cu Aliz, sotul meu si fetitele. Nu dupa mult timp a venit si Zsuzsiga, sotul ei si cei doi copii. Fetitele lui Eszkimoo i-au invitat pe copii in camera lor si a inceput joaca. In ciuda vremii (afara ploua si era frig) copii s-au simtit foarte bine, s-au inteles de minune. Mii de multumiri lui Bea, fetita mai mare a lui Eszkimoo.
Cand ne-am intalnit ne-am dat seama ca de fapt ne cunosteam din vedere :-). Am reusit sa povestim, sa palavragim un pic. Nu mult :-)))), sa stiti ca mai avem de povestit, asa ca o sa ne mai intalnim :-)))). Ne-am inteles sa ducem si ceva de mancare, ca se obisnuieste sa mancam, vorba sotului meu. Cu totii ne-am gandit si la ceilalti, si asa s-a facut sa punem pe masa o cantitate imensa de mancare de toate felurile. Masa arata splendid. Din pacate mi s-au descarcat bateriile, n-am reusit sa fac poze :-(, dar puteti sa vedeti cateva pe site-ul lui Aliz. Eszkimoo ne-a pus la pachet din mancare, ne-a ajuns si pe duminica :-). Din pacate Aliz a trebuit sa plece mai repede, abia a reusit sa guste din desert si tort.
Si pe aceasta cale as vrea sa multumesc fetelor ca ne-am intalnit si le invit sa organizam a II-a intalnire. Ce ziceti?
Daca mai sunt bloggeri prin zona, va asteptam si pe voi!

Acasa am facut cateva poze cu darurile primite de la Rita si cartea de bucate adusa de Aliz:

Va multumesc mult!!!!

sâmbătă, 25 iunie 2011

Inghetate

Mai demult am facut aceste inghetate dat n-am avut timp sa le postez:

inghetata de vanilie:


inghetata de zmeura:

luni, 20 iunie 2011

Prajitura cu visine si rubarba

Sambata am facut ordine in congelator. Am decis sa fac loc pentru pachetelele din anul acesta :-)))). Cu bucurie am constatat ca mai am visine de anul trecut. Fetita mea cea mica de dimineata ma batea la cap sa-i fac tort. Asa s-a nascut aceasta prajitura simpla ( "tort" ) cu rubarba si visine.




In aluat am pus 4 cani de de faina, 1 plic praf de copt, 1.5 cana de zahar, 300g smantana si 4 oua. Am turnat aluatul in tava unsa, am pus pesmet si deasupra visine si rubarba.

marți, 14 iunie 2011

Chifle

Aluat simplu din faina, lapte, drojdie si ulei de masline in diferite forme:









duminică, 12 iunie 2011

Crema mascarpone cu capsuni


In ultima vreme nu prea am timp de gatit, dar mi-ar placea. Joi nu puteam sa ma abtin, am deschis usa frigiderului si mi-am dat seama ca mai am mascarpone :-)))). Si erau si capsuni :-)))). Repede am facut acest desert simplu si rapid.
Pentru crema am folosit mascarpone, cateva capsuni, zahar vanilinat, zahar si busuioc. (Imi place enorm de mult busuiocul, apare in toate mancarurile mele cu capsuni si rosii.) Am mixat totul, am framantit cateva biscuiti ca sa fie mai tare. Am pus crema pe biscuiti si busuioc si capsuni!!!!

Am facut si cateva sandwitch-uri:

joi, 9 iunie 2011

Salata mozarella



Este salata noastra preferata din iunie pana-n octombrie, perioada cand se gasesc rosii pe piata (nu-mi place sa iau rosii din magazine :-)).
Fetitelor inca nu le place dar sper sa-i placa cu timpul si lor :-)))).

Inainte de orice amestec uleiul de masline cu sare si busuioc taiat marunt (din ghiveciul meu :-)))), se poate si cu busuioc uscat dar alte gust). Spal rosiile si le tai. Tai cubulete din mozarella si amestec totul. Pun in frigider pentru cateva ore. Se consuma ca atare sau cu paine prajita. De obicei n-avem rabdare si o mancam imediat dupa ce o prepar :-)))). Dar va spun, merita de asteptat!!!!