duminică, 11 aprilie 2010

Saratele cu casvaval si susan


De data aceasta ne-a a jutat si Viola sa facem saratele. I-am explicat, ca nu-i bine sa guste din aluatul necopt, ceea ce a si inteles. Insa a mancat cu manuta din cascavalul ras :-)))). Bucuria ei a fost si mai mare, cand si-a dat seama ca noi punem cascavalul pe aluat. "Va ajut, va ajut" striga si deja a pus un pumn de cascaval in tava :-)))). Era extrem de fericita ca ne ajuta :-)))).

Reteta este foarte simpla:
Am pus 22.5g de drojdie la dospit. Intre timp am maruntit bine 1 kg de faina cu 8 lingurite mici de sare si 2 margarine Rama. Am adaugat si drojdia, 3 oua si smantana cat sa nu se lipeasca aluatul de mana. Am acoperit si am pus la un loc cald pentru 20 de minute. Am intins aluatul si l-am taiat. Am uns cu ou batut si am presarat pe o parte cascaval si susan, iar pe cealalta parte cascaval si chimen.


Foarte repede i-am copt. De la punerea drojdiei la dospit pana la coacerea ultimei tavi (ne-au iesit4.5 tavi) au decurs numai 2 ore.

4 comentarii:

  1. cred si eu ca au trecut doar doua ore, cu asa ajutor! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sunt foarte bune aceste saratele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Reactia sotului meu era: "cred ca maine poti sa te apuci iar de saratele :-))))". Pot sa va recomand aceasta reteta. Teoretic se poate tine in cutii 2-3 saptamani, dar la noi nu s-a ajuns pana acolo :-)))).

    RăspundețiȘtergere
  4. vai sa-i mananc obrajorii aia bucalati ca scumpica-i mai scumpa ca saratelele si astea-s bune ca si eu le fac

    RăspundețiȘtergere