duminică, 28 noiembrie 2010

Postul Craciunului-Coroana Advent-Adventi koszoru


In asteptarea nasterii lui Cristos, cu 4 saptamani inainte de Craciun incepe postul Craciunului sau Advent.

La noi se obisnuieste sa facem o coroana din brad cu 4 lumanari, simbolizand credinta, speranta, dragostea si fericirea. In prima duminica a postului se aprinde o lumanare, iar in fiecare duminica se aprinde inca o lumanare asteptand venirea lui Cristos.

Anul acesta am facut si noi coroana Advent dar nu din brad, si din turta dulce. Ideea si reteta o am de pe site-ul MohaKonyha.

Pentru turta dulce am topit 70g de unt cu 150g de miere.
Am batut cu mixerul 2 oua, 150g de zahar pudra, 2 lingurite de condimente pentru turta dulce, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si 2 linguri de apa. Am adaugat mierea si untul topit si la sfarsit 500g de faina.
Am pus in frigider pentru cateva ore.
Am taiat formele, le-am pus strans unul langa celalalt si le-am copt.
Mi-au iesit 3 coronite Advent.

Pentru ornament am folosit glazura de zahar: am batut albusul unui ou cu 2 linguri de amidon de porumb, 1 lingura de otet si 240g de zahar pudra.

N-am putut sa aleg intre fotografii, asa ca am postat mai multe :-)))).







10 comentarii:

  1. Nagyon szépek lettek Réka,lassan én is neki fogok mézesezni.Kiprobálom ezt az iróka receptet az enyémbe nem jár keményítö.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este ceva ce nu am mai vazut! Superba totalmente! Am urmarit mai toata dupa amiaza blogul, imi tot aparea la noutati dar cand dadeam pe blog nu era. Ma bucur ca a reaparut. Ce idee faina. Felicitari din toata inima. pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Cakeni, Bianka, Csilla, nagyon szepen koszonom. Kint havazott, bent mezeskalacs illat volt, igazi Adventi hangulat !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Alinutza, multumesc mult. Cuma am scris, ideea nu este a mea, este a lui Moha, dar mi-a placut mult, este ceva aparte.
    Din greseala am publicat postul cand inca nu era gata, de aceea l-am sters si l-am rescris, dar numai dupa-masa, cand fetitele dormeau. Ma lasa sa fac prajituri, sa le decor singura sau cu ele, dar sa le scriu pe blog, nu prea :-)))).

    RăspundețiȘtergere
  5. am fost plecat un timp, dar am revenit, ce de minunatii ati facut pe blog, super ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, Surac, ma straduiesc :-)))).

    RăspundețiȘtergere