luni, 15 noiembrie 2010

Tort de miere


Saptamana trecuta a fost ziua mamei. M-am gandit mult ce tort sa-i fac, ceva special. Alegerea mea a fost acest tort minunat, pe care l-am invatat de la cumnata mea. Mii de multumiri si pe aceasta cale cumnatei mele. Imi place mult aceasta reteta.

Blatul este cu miere:

Intr-un vas, in aburi am topit 2 linguri de miere, 0.5 cana de zahar, 2 oua si 50g de margarina/unt. Am adaugat 1.5 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 lingura de otet si 2.5 cani de faina.

Am impartit aluatul in 5. Pe hartie de copt am intins cele 5 parti in forma de cerc de aproximativ 26cm si le-am copt.

Pentru crema am batut 600ml de smantana pentru frisca cu 150g de zahar si coaja si zeama a 2 lamai.

Am insiropat foile cu zeama compotului de visine ca sa fie mai moale.


Se mananca a doua zi.

Seamana cu prajitura albinuta :-)))).

L-am decorat cu martipan si bombonele de decor. Pe margine am pus migdale.

La Multi Ani, Mama!!!!

6 comentarii: