duminică, 26 septembrie 2010

Paine englezeasca cu fructe


Prietena mea are o reteta faimoasa de paine englezeasca. E un deliciu suprem. Vineri am avut musafiri si am vrut sa-i fac paine englezeasca, insa n-am avut majoritatea ingredientelor in casa. Neavand timp sa ies sa cumpar cate ceva, am reformat reteta, am facut paine englezeasca cu fructe.

Am batut spuma albusurile a 4 oua cu 210g de zahar. Am adaugat galbenusurile, 240g de faina si 150g de unt. In mod normal urma sa adaug stafide, nuca, rahat taiat marunt, dar neavand nici unul din acestia, am adaugat 100g de nuca de cocos, visine si afine congelate. Rezultatul vorbeste de la sine :-)))).


Sambata dimineata a venit acasa sotul meu, dar nu i-a ramas nici o felie din prajitura de vineri, asa ca i-am facut si lui, dar de data aceasta in loc de nuca de cocos am pus mac, si am mai adaugat si afine rosii.
Am decorat cu martipan verde si bomboane m&m.

vineri, 17 septembrie 2010

Rulada cu visine si castane


V-am zis ca m-am indragostit de rulade :-)))). Si nu numai eu, ci toata familia. Am mai putin timp pentru gatit, asa ca trebuie sa caut retete rapide, gustoase, pe placul tuturor.

Reteta ruladei este aceeasi, numai ca de data aceasta am folosit 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina si 3 linguri de apa. Cea cu 4 oua nu ne-a ajuns :-)))).

Pentru crema am omogenizat bine 500g de castane congelate (2 cuburi a cate 250g), 100g de unt, 1 lingura de cacao si 1/2 cana de visine fara samburi. In mod normal ar fi fost de ajuns si jumatate din aceasta crema, dar ne plac mult castanele, asa ca am folosit-o pe toata :-)))).

Se poate pune si rom, dar din cauza fetitelor eu n-am pus.

joi, 16 septembrie 2010

Premiu


Acest premiu l-am primit de la judy. Multumesc mult! Esti draguta !!!! Ofer cu mare drag tuturor blogaritelor pe care le citesc si care imi citesc randurile, si nu in ultimul rand si blogarilor !!!!

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Inimioara cu floricele


Acest tort este destinat prietenei mele de ziua ei de nastere.

La Multi Ani si implinirea tuturor dorintelor !!!!

Este cu crema de ciocolata si visine; decorul, bineinteles, din martipan.

Fursecuri de ingerasi


Eszterke a primit o carticica, in care sunt mai multe retete pentru copii. A vrut neaparat sa incercam una dintre ele. Iata rezultatul: fursecuri de ingerasi.

Am framantat bine 50g de unt cu 75g de zahar, am adaugat galbenusul unui ou, 1 lingurita de miere, 1 plic zahar vanilinat, 2 lingurite de lapte, 100g de faina si 25g de faina de malai. Am intins aluatul (5mm grosime), am taiat diferite forme si le-am copt 6-8 minute.

Intre timp am facut glazura:
cea alba din 75g de zahar pudra si 1 lingura de apa calduta, iar cea roz din 75g de zahar pudra si 1 lingura sirop de coacaze negre.
Am uns fursecurile cu glazura si le-am lasat sa se usuce.
Si atata tot !!!!

luni, 6 septembrie 2010

Rulada cu gem de capsuni


De mult aspir sa fac rulada. Am mai incercat, dar n-a iesit ce trebuia, se rupea blatul. Vineri am vazut pe blogul lui Bianka aceasta rulada, mi-a placut reteta si am incercat-o. A iesit nemaipomenit. Multumesc mult, Bianka. Deja ma gandesc sa fac si cu castane si ciocolata :-)))). Este simplu, rapid si gustos :-)))).
Iata reteta:
Am batut spuma albusurile a 4 oua, am adaugat 4 linguri de zahar, galbenusurile, 2 linguri de apa si 4 linguri de faina.
Am tapetat o tava ( 30 cm x 40 cm) cu hartie, am intins aluatul si l-am copt 15 minute. Am umezit un prosop de bucatarie, am pus zahar vanilinat pe el si cand a fost gata piscotul, inca cat era fierbinte, am rasturnat blatul pe prosop, am scos hartia de copt si am facut o rulada. Cand s-a racit, am "deschis" rulada de prosop, am uns cu gem de caise si foarte usor am reusit sa refac rulada, de data aceasta cu gem. A avut mare succes la noi in familie !!!!