miercuri, 7 decembrie 2011

A venit Mos Niculae - Megerkezett a Mikulas


Prietena mea, Csilla a avut o idee fantastica, sa-l ajutam pe Mos Niculae. "Am putea sa facem noi dulciurile, ar fi un ajutor mare pentru Mos" - zicea ea. Si a avut perfecta dreptate. Ne-am distrat de minune in timp ce am facut turta dulce, fursecurile cu fata Mosului, inimioarele si bomboanele de ciocolata umplute cu martipan. Mosul a fost incantat, copii si mai si.
Mosul nu mai avea timp sa faca saculetele, asa ca am rugat-o pe bunica lui Csilla sa le faca.
Mosul ne-a multumit pentru ajutor, bucuria copiilor a fost de nedescris.







Csilla baratnomnek ragyogo otlete tamadt: legyunk a Mikulas kiscukraszai. Hadd keszitsuk el mi az edessegeket, igy segitve a hofeher szakallu Aponak. Sokat nem gondolkodtam en se rajta, osszeultunk egy szombat deleleott es keszitettunk mezeskalacs figurakat, a Mikulas arcat abrazolo linzert, sziveket es marcipannal toltott csoki bombonokat.
Csillanak a nagymamamaja felejanlotta, hogy o segit a varrasban, o keszitette ezeket a gyonyoru zsakokat.
Koszonet a Mikulasnak, hogy segithettunk!!!! A gyerekek orome hatartalan volt.



6 comentarii:

  1. Hát még a Mikulás milyen hálás lehetett Nektek! Nagyon kedves figurák, a bonbonok meg olyan szépek! Csak azt nem értem, ide hogy nem érkezett meg az a Mikulás:-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mennyi finomságot hozhatott a Mikulás, ha ilyen ügyes segítői voltak:) Hát azok a topánka bonbonok mindent megérnek, nem is láttam még ilyet:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Gerdi, Kati, nagyon koszonjuk. A topanka bombonkeszito Csilla uj szerzemenye, Magyarorszagrol erkezett. Az tetszett a legjobban nekunk is es a retikul :-)))). Az a fenykepen nem jott annyira ki, de avalosagban nagyon jo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Reka te szerenykedsz!
    az otlet igazabol a tied volt,csak egyutt agyaltuk ki a reszleteket;)))

    RăspundețiȘtergere