
Am organizat un mic carnaval in familie. Am avut pe masa gogosi trandafiri, cuib de viespe si popcorn.
Pentru gogosi am facut un aluat din 300g de faina, 5 galbenusuri de oua, 50g de zahra pudra, 100ml de smantana (se adauga smantana pana obtinem un aluat consistent).
Se pune in frigider pentru 1 ora, dupa care se intinde aluatul.
Decupam forme rotunde de 3 marimi. Se taie marginea si se lipesc cu albusul de oua astfel: jos vine marimea mai mare, peste cea mai mica si pe deasupra marimea mijlocie. Apasam un pic la mijloc sa se lipeasca bine.
Eu am incercat si altfel: am decupat cele 3 forme si le-am asezat unul pe celalt dupa ordinea descrisa mai sus si numai dupa aceea am taiat marginile in 4 locuri. Si asa s-au deschis in ulei ca niste trandafiri :-)))). Metoda aceasta mi s-a parut mai rapida.


I-am prajit in ulei.

Ne-au iesit 40 de bucati si inca 2 "ochelari", facute de bunica.

La sfarsit am pus zahar pudra si zahar vanilinat. I-am servit cu gem de caise.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu