marți, 22 iunie 2010

Panna cotta cu capsuni


Si pentru ca mai tine sezonul capsunilor, de data aceasta am facut aceasta budinca originara din Italia.

In 30 de minute am realizat acest desert racoritor.

Am pus pe foc 100g de ciocolata alba sa se topeasca in 300ml smantana pentru frisca, 100ml de lapte, 100g de zahar si 1 plic zahar vanilinat. Am dizolvat 1 lingura de gelatina alimentara in 100ml de lapte si am adaugat la compozitia precedenta (numai dupa ce s-a topit ciocolata). Am mai lasat pe foc 1 minut, dupa care am pus sa se raceasca un pic.
Intre timp am framantat 300g de capsuni, am adaugat zeama unei lamaie si budinca, si am mixerat totul bine pana la omogenizare.
Am pus-o in forme de inimioara. Si am introdus in frigider pentru cateva ore sa se intareasca bine (daca vrem sa grabim procesul de intarire, putem sa introducem in congelator pentru 30 de minute).

Am avut 4 cutiute goale de branzica de vaca Milli. Le-am umplut cu budinca, si dupa ce s-a intarit le-am rasturnat si am format aceste castele, evident, pe placul copiilor :-)))).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu