marți, 6 iulie 2010

Inghetata de vanilie si de coacaze




Inghetata de vanilie este opera mamei mele, ajutata de fiica mea, iar ceea de coacaze am facut-o eu. Inainte de '90 obisnuiam sa facem inghetata de casa, foarte rar ne cumpara mama de la magazin (daca era si acolo). Ne-a fost dor de gustul acelei inghetate, asa ne-am hotarat s-o facem. Cum era si firesc fiica mea ne-a zis ca aceasta este cea mai buna inghetata de vanilie pe care a mancat-o vreodata :-)))).

Iata reteta:

-se freaca bine 4 galbenusuri de oua cu 5 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilinat si 1 lingura de amidon de porumb. Se adauga 500ml de lapte si se pune la fiert. Cand incepe sa se ingroase ca budinca, luam de pe foc, turnam in forme si punem in congelator pentru cateva ore.

Pentru inghetata cu cacao in loc de zaharul vanilinat se adauga 1 lingura de cacao.

Inghetata de coacaze am facut-o dupa reteta de la panna cotta. Am folosit coacaze negre si rosii din gradina bunicii mele.

2 comentarii: