marți, 6 iulie 2010

Prajitura cu urda


Inca de la inceputul verii, de cand a aparut urda mi s-a facut pofta de aceasta prajitura. Habar nu aveam unde am mancat asa ceva, cine a facut-o, dar eram sigura ca a fost servita in familie.
Saptamana trecuta am fost in concediu si ne-am dus acasa la parintii mei (aceasta a fost dorinta in special a fiicei mele mai mari), vizitand locurile dragi mie din copilarie si rudele. Repede am aflat reteta acestei prajituri de la matusa mea. Multumesc pentru reteta !!!!

Daca va place urda incercati-o.

Pentru aluat se amesteca bine 15 linguri de faina, 1 plic praf de copt, 1 lingura de cacao, 15 linguri de zahar, 15 linguri de ulei, 12 linguri de lapte si 2 oua.

Pentru crema cu urda se mixeaza 500g de urda cu 15 linguri de zahar (eu zic ca ajunge si 10 linguri), 2 plicuri de zahar vanilinat si 4 galbenusuri de oua.

Am tapetat o tava cu hartie de copt, am pus aluatul si crema peste si am introdus in cuptor pentru 35-40 de minute.

Intre timp am batut albusurile a 4 oua cu 150g de zahar pudra in baie de aburi si am pus pe prajitura si am mai introdus in cuptor pentru 5 minute.

Se taie caldut. Se poate manca si rece, nu numai caldut :-)))).

6 comentarii:

  1. Hmmmm... ha hazaérek, rögtön kikergetem Csapját a majorházhoz :)

    Nekünk is van egy finom ordásunk, de biztosan ismered, az a hagyományos. Poronyó tészta, pont mint a hagyományos almás. Alul egy vékony tészta, fölül is egy vékony tészta és középen jó sok orda. Tojásal, cukorral és friss kaporlevéllel. A multkor teljes lisztből és fruktózzal készítettem és úgy is roppant finom lett.

    Minden jót!
    egy másik Réka ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. en kavart ordast szoktam az is nagyon finom udv mesi

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere