miercuri, 26 ianuarie 2011

Jeleuri gumate de casa


Cred ca toti copii adora aceste jeleuri gumate, mai putin parintii lor. Asa sunt si eu, nu-mi plac cele cares e gasesc in comert. Insa nu demult am gasit aceasta reteta pe site-ul TucsokBogar si mi-a placut mult.

Reteta este una foarte simpla:

Am dizolvat 5g de gelatina alimentara in 100ml de zeama de portocale (zeama am dat-o prin strecuratoare sa nu ramana nici o firimitura de pulpa) si l-am pus pe foc pana a inceput sa fiarba. L-am turnat intr-o cutie goala de inghetata. Dupa ce s-a racit l-am pus in frigider pentru 3-4 ore sa se intareasca.
Am repetat aceasta operatiune si cu 100ml sirop de coacaze negre.
Dupa ce s-au intarit ambele jeleuri, le-am taiat in cubulete si le-am pus intr-o cutie.
Am dizolvat 5g de gelatina alimentara si 1 lingura de zahar in 100ml de lapte, l-am pus pe foc pana a inceput sa fiarba. L-am pus sa se raceasca un pic, dupa care l-am turnat peste cubulete. Am pus toata in frigider pentru 1 noapte.
A doua zi l-am scos si l-am taiat cu diferite forme. E usor, nu?

Am 2 forme de praline, una cu stelute si cealalata cu trandafiri. Am folosit acele forme pentru aceste jeleuri de fructe:



10 comentarii:

  1. Super hărnicuţă mămicuţă! Bravo! Am şi salvat reţeta. Să ştii că te apreciez mult, faci lucruri minunate şi cu multă dragoste pentru copii tăi şi nu numai. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce bine arata! Si ai mei sunt cu jeleurile si primesc portioare mici din cand in cand, tocmai din aceleasi motive .... cat mai puitne chimicale. Multumesc de reteta este foarte interesanta si ... practica. pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Gaby, Alinutza, va multumesc mult. Ma straduiesc si eu, nu am succes de fiecare data, dar macar incerc :-)))). Si ma relaxez intre timp. O seara frumoasa va doresc!!!!

    Bianka, koszonom szepen, amint irtam nem az enyem az otlet, a TucsokBogare, akinek nagyon koszonom.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte atractive, super si cred copiilor le place mult...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Surac! Nu numai lor, si noua ne plac :-)))).

    RăspundețiȘtergere
  6. Réka ,van egy meglepim a számodra.Kukkants be egy kicsit hozzám:)Ja ezt a gumicukorkát már én is rég szeretném kipróbálni ,csak várom a megfelelö pillanatot:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cakeni, nagyon szepen koszonom, nem is tudom, megerdemlem-e, nagyon meghatotdtam, nem nagyon szoktam dijakat kapni. Nagyon koszonom.

    RăspundețiȘtergere
  8. ioi domne ce bine arata nu mi-ai lasat si mie,ca le-oi visa la noapte,bine ca nu-s gravida:-))))))oare de unde scoti minunatiile astea ca ma dai pe spate,o sa-i fac o surpriza cu ele fetitei,sambata viitoare,te tuc

    RăspundețiȘtergere
  9. Doinitza, ma straduiesc, mai citesc, si ma mai gandesc cum sa-i hranesc mai sanatos pe copii. Mai am de invatat multe, dar incerc si eu :-)))). Te pup.

    RăspundețiȘtergere