sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Tort buturuga


Acest tort l-am facut de ziua sotului meu. Este tortul lui preferat, dupa Dobos.
In primele 2 saptamani din ianuarie am fost foarte ocupata, n-am avut timp sa fac prajituri. Abia asteptam ziua sotului meu, stiam ca de data aceasta pun deoparte toate treburile si ii fac tortul surpriza. M-au ajutat si fetitele si nu m-au parat :-)))).

Au facut si ele pentru tata cate un tort din martipan:

Primul este creatia lui Eszterke, "regele Cub", iar al doilea creatia lui Viola ( nu se stie precis ce reprezinta, ceea ce stim este faptul ca s-a facut pentru tatal ei :-)))) ).




Pentru blatul tortului meu am batut spuma albusurile a 8 oua cu 4 linguri de apa. Am adaugat 10 linguri de zahar, galbenusurile, 200g de nuca macinata, 2 linguri de faina si 2 linguri de cacao. L-am copt 30 de minute.

Dupa ce am scos din cuptor, l-am rostogolit cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Intre timp am facut crema: am pus la fiert 4 linguri de apa cu 1 lingura de cacao, 5 linguri de zahar si 1/2 tabla de ciocolata amaruie ( in mod normal nu obisnuiesc sa pun ciocolata amaruie, dar de data aceasta eram nevoita, mi s-a terminat cacaoa :-)))) ). Dupa ce s-a racit, am adaugat 250g de unt.

Am "dezpachetat" blatul, l-am uns cu crema si am format din nou rulada. Am taiat rulada in trei, am facut buturuga si am invelit-o cu crema.
Pentru decor am folosit martipan.





5 comentarii:

  1. Nagyon jó néz ki!!!Bisztos nagyon finom is volt....mmmm!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Koszi szepen, lanyok, egy szelet meg van, szivesen latlak :-)))). Elosztjuk!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. super buturuga!!! dar cel mai super e regele cub,iar cealalta realizare e ceva abstract draga cum de nu ti-ai dat seama,te mostenesc in creatii,sper sa am si eu la cine da meseria,ca a mea nu prea are rabdare,daca o sa te uiti la manutele de la tortul Barbie imbracat in pasta de zahar,o sa vezi cum o mesterit doi trandafiri si mai lucra la bentita din par si cea de dupa gat,ea le-o facut,pupicei

    RăspundețiȘtergere