joi, 25 august 2011

Gem de pepene galben

Este primul an cand am incercat sa fac gem de epene galben. M-am uitat peste retete, dar pana la urma l-am facut dupa imaginatia mea :-)))). Anul acesta piata este plina cu pepene galben dulci si aromate. Imi era usor sa aleg unul bun :-)))).


L-am taiat cubulete, am adaugat zaharul si am lasat o noapte. A doua zi l-am fiert aproximativ 20-25 de minute, am adaugat zeama unei portocale si aroma de migdale. Inainte sa-l pun in borcane am mixat toata compozitia, sa obtin piure.

Nu-i ca pepenele prospat, dar se poate manca :-)))).

6 comentarii:

  1. Mi-ai spus ca ai facut gem de pepene galben. Poate apuc sa fac si eu. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Én imádom a sárgadinnyét, de lekvárt főzni belőle... még eszembe sem jutott. Talán kipróbálom. Tegnap "otthon" voltunk, úton-útfélen árulták a mindenféle dinnyét, vehettem volna egy kis hazait, lekvárnak.

    RăspundețiȘtergere