miercuri, 3 august 2011

Sfecla rosie

A aparut sfecla rosie pe piata. N-am putut sa ma abtin, am luat cateva. Au un gust aparte, sunt fragezi, se simte ca sunt proaspete. Au alt gust ca iarna.

Am facut ciorba din ele:


Contine carne de vita, sfecla, morcovi, pentru condimentare am folosit sare, piper, chimen macinat, zeama de lamaie. Se serveste cu smantana.

Chec din sfecla:



Am fiert sfeclele si le-am taiat felii. Pentru crema am ras cascaval mozarella si telemea. Am adaugat sare, piper, ceapa snidling taiata marunt si ulei de masline cat sa fie cremoasa. Am pus intr-o tava dreptunghiulara cate un strat din sfecla si crema. Am dat cateva ore la rece. Noi am servit-o la cina.

4 comentarii:

  1. egyik kedvenc levesem:))))))
    és látom sikerült a rakottat is kipróbalni:)
    milyen lett?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cate lucruri se pot face din sfecla,nici n-am stiut,eu o puneam doar pe iarna,la prajitura cu miere de la mine de pe blog,foarte usor se fac foile cu sucitorul si se coc tot cate una ,eu le intind pe foaia de copt o tai dimensiunile tavii si apoi intind,poti sa le intinzi pe toate si apoi numai sa le coci,la inceput par tari,dar se inmoaie dupa aceea,de ti se topesc in gura,te astept sa-mi spui cum ti-au iesit,daca nu intelegi ceva poti sa ma intrebi,pupik

    RăspundețiȘtergere
  3. Csilla, Bianka, koszi szepen.

    Doinitza, merci tare mult, chiar o sa incerc, e reteta mea preferata!!!!

    RăspundețiȘtergere