marți, 20 septembrie 2011

Bomboane cu castane - Gesztenyes bonbon

Daca ma uit bine, e toamna, sezonul castanelor. Ne plac foarte mult castanele. Martipanul si mai mult :-)))). Din combinatia lor s-a nascut ideea bomboanelor.

La 200g piure de castane am adaugat 50g de ciocolata amaruie. Am format bilutele, in mijloc am pus martipan si le-am rostogolit in tarate de ciocolata.


Lassan itt az osz es a gesztenye szezonja. Meg nem lattam a piacon gesztenyet, igy fagyasztotthoz folyamodtam. Imadjuk a gesztenyepuret, a marcipant meg jobban. En osszehazasitottam oket, igy szuletettek meg a bonbonok :-)))).

200g gesztenyepurehez 50g keseru csokoladet reszeltem. Golyokat formaltam beloluk, a kozepukbe marcipant tettem, majd csokoladereszelekbe forgattam oket.

Szulinapra keszult!

4 comentarii:

  1. De jó! Amilyen egyszerű, annyira finom lehet. Van egy csomag gesztenyém a mélyhűtőben (marcipán, az nincs), ez lesz a sorsa! Köszi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bianka, Csilla, Gerdi, nagyon szepen koszonom. Gerdi, marcipan helyett tehetsz gyumolcsot is a kozepebe, vagy semmit, ugy is nagyon finom.

    RăspundețiȘtergere