sâmbătă, 14 iulie 2012

Clătite în tigaia Fissler - Palacsintak Fissler sutovel

Joi am fost anunţată că am primit un colet. Am fost foarte surprinsă când am văzut tigaia pentru clătite Fissler.




Şi pe această cale mulţumesc mult siteului http://www.gatestesanatos.ro pentru această tigaie. Am aştept cu nerăbdare ziua de azi să pot s-o încerc. Vreau să vă spun că este de o calitate excelentă. De obicei prima clătită mi se lipea, dar de data aceasta nu, şi prima şi ultima clătită a ieşit excelentă!!!! E uşor de manevrat, de întors, clătitele au căpătat o culoare aurie pe toată suprafaţa, şi pe margini (cu vechea tigaie marginile aveau o culoare mai închisă).



Clătite cu gem de petale de trandafiri, cu cremă de afine şi zmeură

ingrediente:
pentru clătite: 200g de făină albă, 2 linguri de zahăr, 2 ouă, puţină sare, 400ml de lapte, coaja rasă a unei lămâie, unt moale
pentru creme:-gem de petale de trandafiri, smântână pentru frişcă, zmeură şi afine

1. Într-un vas omogenizăm bine făina, sarea, zahărul, ouăle şi laptele. La sfârşit adăugăm coaja rasă a unei lămâie.

2. Ungem tigaia Fissler cu unt moale şi punem pe foc mediu. Turnăm din aluat în tigaia scoasă de pe foc cu un polonic şi punem înapoi pe foc pentru câteva minute, până capătă pe amândouă părţi o culoare aurie. Le coacem pe rând. Ies 9-10 clătite.

3. Pentru creme batem smântâna pentru frişcă, împărţim în două, într-una punem zmeură, în cealalta afine.

4. Le servim cu zahăr pudră.



Csütörtökön csomagot hozott a postás, egy Fissler palacsintasütőt kaptam a http://www.gatestesanatos.ro oldaltól. A palacsintasütőt kell tesztelni és a véleményemet leirni róla. Nagyon megörvendtem a sütőnek, nagyon jó minőségű. Alig vartam a mai napot, hogy kipróbálhassam. Nagyon könnyű benne sütni, könnyen kezelhető, megfdorditható benne a palacsinta. nem ragad oda, meg az első sem (mostanig az első palacsintám mindig odaragadt a sütőhöz). Egyforma, szép, aranysárga szinű lesz a palacsinta, a szélei is (mostanig nekem a szélei sötétebbek lettek).
Ime a ma sütött palacsintáim.



Rózsadzsemes, málnás és áfonyás palacsinta

hozzávalók:
a palacsintához: 20dkg liszt, pici só, 2 evőkanál cukor, 2 tojás, 4dl tej, 1 citrom reszelt héja, puha vaj
a töltelékhez: rózsadzsem, tejszin, málna, áfonya

1. A lisztet, sót, cukrot, tojást és tejet csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.

2. A Fissler serpenyőt kivajazzuk és közepes lángra tesszük. Miután felforrósodik egy merőkanállal veszünk a tésztából és a serpenyőbe öntjük. Közepes lángon mindkét oldalát aranysárgára piritjuk. Rendre megsütjük a palacsintákat, nekem 9 lett ebből az adagból.

3. Elkészitjük a gyümölcsös krémeket: felverjük a tejszint, kettőbe osztjuk, egyik felébe málnát teszünk, a másik felébe áfonyát.

4. Porcukorral megszórva tálaljuk.

7 comentarii:

  1. Na ez szuper! Nekem is megjött, holnap fogom tesztelni, mert ma befőzök ezerrel. Augusztusban csinálunk egy palacsintás oldalt A Székely Konyhában. :)))

    Super! Tigaia a sosit si la mine, maine voi testa, fiindca azi fac niste djemuri, duceturi. In august facem o pagina cu clatitele in revista Székely Konyha (Bucataria Secuiasca). :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Akkor eddig az enyém is megjött, csak nem vagyok otthon, de hétfőn utánanézek:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Rendben, Aliz, nagyon jo lesz, imadjuk a palacsintakat!!!!

    Kati, biztosan megjott a Tied is. Jo sutkolozest.

    RăspundețiȘtergere
  4. Akkor várhatjuk minden oldalról a palacsintás recepteket:-)
    Nem is tudom, melyiket kóstolnám meg. Egyik finomabbnak néz ki, mint a másik. A rózsásra vagyok a legkíváncsibb, a többit el bírom képzelni.
    A rózsadzsemet Te készítetted?

    RăspundețiȘtergere
  5. Szia Gerdi, igen, en keszitettem, keszulok feltenni a receptet :-)))). A Szekely Konyhaban is meg fog jelenni ebben a honapban.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar vrei sa ma omori cu dulceata asta,am sa visez la noapte clatitele :)si eu mi-am cumparat Dubleta,is doua tigai una peste alta si intre ele e ca o sita ,poti face doua feluri de mancaruri in ea,deodata,e tare buna,te pupik dulce

    RăspundețiȘtergere
  7. Delicioase si prezentate super clatitele tale ,iar tigaia este intr-adevar minunata...Te-am votat cu drag in concursul gatestesanatos... Daca mai ai vreun vot si pentru mine... Budinca de clatite cu branza la cuptor Valentina Ionita
    Pupici si multa bafta

    RăspundețiȘtergere