duminică, 10 octombrie 2010
Cassatta dupa reteta mea
Am vrut sa fac cassatta italiana, dar n-am gasit mascarpone,( e adevarat, ca n-am avut timp sa caut in toate magazinele ) asa ca am trecut repede la varianta mea.
Am tapetat cu piscoturi doua tavi pentru cozonac. Am facut crema de iaurt:
Am pus 600mg de iaurt cu 7 linguri de zahar si 25g de gelatina alimentara la fiert. Cand a inceput sa fiarba am luat de pe foc si am pus oala in apa rece, sa se raceasca mai repede. Am imbogatit aceasta crema cu 200g de afine negre, 200g de afine rosii si frisca batuta din 200ml Hulala.
In 20 de minute s-a intarit aceasta crema, am pus in tava pe piscoturi. Am pus totul in frigider pentru cateva ore.
Acest desert l-am conceput saptamana trecuta, duminica, pe la ora 10 dimineata. Spre seara am avut musafiri. Am inceput una dintre tavi, dar inca n-au fost destul de moi piscoturile. Avea un gust placut, nu foarte dulce. Am insiropat piscoturile, sa le "ajut" :-)))).
A doua zi am inceput cealalta tava si era perfect. Deci sfatul meu este: sa asteptati 24 de ore, ca sa se inmoaie piscoturile. Dar oricum, e un desert racoritor, usor, cu fructe de padure.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Deja salivez, in fiecare zi as manca ceva dulce si acest desert e perfect. Mersi pentru reteta! :) Cuc la mine, daca mei ai intrebari te ajut cu placere. :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Erika, vin sa citesc raspunsul !!!!
RăspundețiȘtergereNagyon guszta
RăspundețiȘtergereAsta imi place, super...
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Surac.
RăspundețiȘtergereil mananci din priviri,ce culori vii,o delicateta
RăspundețiȘtergere