duminică, 26 decembrie 2010
Prajitura cu miere
Este una dintre prajiturile mele preferate.
De sarbatori mama obisnuieste sa faca aceasta prajitura cu miere. Anul acesta am incercat si eu.
Topim 50g de unt cu 2 linguri de miere. Intr-o oala punem 450g de faina, putina sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 150g de zahar, 2 linguri de lapte, 2 oua si mierea cu untul. Impartim aluatul in patru si intindem 4 foi. Este destul de greu de intins prajitura, dar merita :-)))). Foile se coc repede.
Pentru crema omogenizam bine 200g de unt cu 200g zahar pudra si adaugam budinca de gris facuta din 300ml de lapte si 3 linguri de gris.
Pe prima foaie punem jumatate din crema, peste ea vine a doua foaie, pe care ungem cu gem de caise (trebuia sa pun gem de coacaze, dar n-am avut), punem a treia foaie, crema ramasa si ultima foaie. Mama obisnuieste sa puna zahar pudra, dar fetitelor nu le place, asa ca n-am pus.
Se tine in frigider 24 de ore, dupa care se inmoaie prajitura si se poate felia usor. Este foarte gustoasa, va recomand pe mesele festive.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata delicios...
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite cu sanatate si multe impliniri!
A doua zi ti se topesc in gura. Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereImádom
RăspundețiȘtergerece bine arata :D Sarbatori fericite :D
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, fetelor!!!! Sarbatori fericite si Voua!!!!
RăspundețiȘtergerePetrecere frumoasa la trecerea dintre ani. Sa ai un an mai bun, plin de bucurii si impliniri! La multi ani!
RăspundețiȘtergereBoldog új évet kívánok neked és kedves családodnak!
RăspundețiȘtergereSara si Miki, La Multi ani!!!! Urez multa sanatate, fericire si sa citim si la anul !!!! Petrecere frumoasa!!!!
RăspundețiȘtergereCakeni, Boldog Uj Evet neked is!!!! Jo egeszseget, sok oromet es jo fozicskezest jovoben is!!!! Jo bulizast!!!!