marți, 29 martie 2011
Prajitura cu mere si nuca
Duminica am invatat aceasta reteta. Este foarte simpla si gustoasa.
In aluat am pus 400g de faina, 100g de zahar, putina sare, 200g de unt, 2 galbenusuri de oua, 5 linguri de apa si putina drojdie dospita in 50ml de lapte. Am pus aluatul in frigider pentru 30 de minute.
Intre timp am calit 500g de mere cu 2 linguri de zahar, aroma de vanilie si migdale.
Am scos aluatul din frigider si l-am impartit in doua. Jumatate l-am intins intr-o tava de 25cm x 35cm si l-am pus in cuptor pentru 7 minute. Dupa ce am scos, am uns foaia cu albusul de oua, am pus nuca macinata si merele. A urmat inca un strat de nuca macinata. Am intins cealalata jumatate din aluat si l-am asezat pe nuca. Am uns toata prajitura cu albusul de oua si l-am copt 30 de minute.
Rezultatul vorbeste de la sine, a iesit o prajitura foarte buna, cu gust de mere, nuca, vanilie, migdale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Biztos finom lett, szeretem az almás sütiket.
RăspundețiȘtergereMere si nuca e mai mult de cat perfecta combinatie, pot sa-mi dau seama ce gust fain are.
RăspundețiȘtergereKati, mi is szeretjuk, barkinek ajanlom.
RăspundețiȘtergereSurac, asa este, si noua ne place :-)))).
Egyik nagy-nagy kedvencem
RăspundețiȘtergereFoarte delicioasa trebuie sa fie! Am un premiu pentru tine! O seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereBianka, megertelek.
RăspundețiȘtergereGaby, multumesc mult, o seara frumoasa si tie si mii de multumiri pentru premiu.
combinatia de mere si nuca ,n-am incercato niciodata,arata tare bine,vreau o bucatica sa degust!!!!!!
RăspundețiȘtergere