Daca tot suntem la capitolul micul dejun, astazi vin cu branza topita de casa.
Ideea a venit de la faptul ca am aflat din ce se face branza topita din comert. M-am pus si am cautat o reteta de casa. Am si gasit, si am adaptat-o cerintelor familiei mele :-)))).
Am amestecat bine 500ml de chefir de casa cu 100ml de smantana dulce. Am pus o bucata mai mare de tifon deasupra unui castron, am turnat amestecul de chefir si am legat tifonul. Cu ajutorul unei lingure de lemn l-am agatat deasupra castronului ca sa iasa apa, si am pus totul in frigider. Cand nu mai picura (nu mai gasim apa in castron, aprox. dupa 1-2 zi), am scos branza din tifon. Am condimentat-o cu sare si leurda sau masline, boia, usturoi, etc.
Noua ne place, mai ales cu leurda :-)))).
Dar abia astept sa am marar in ghiveci :-)))).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Super ideie, am sa incerc si eu, ca pe branza din comert nu dau doi bani. Mersi de reteta. O seara placuta.
RăspundețiȘtergereSurac, ma bucur ca esti de partea mea :-)))). O zi frumoasa iti doresc si eu!!!!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine branzica ta si nici nu nesesita multa munca, eu stiam alta reteta care trebuia fiarta, trebuie s-o incerc si pe asta! Mersi de idee, o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereszuper!!! o sa o incerc si eu.si eu fac kefir de casa!
RăspundețiȘtergereLivia, multumesc mult.
RăspundețiȘtergereMitinita, multumesc, ma bucur ca si tu faci kefir. Asa-i ca-i bun?!
Binaka, koszonom szepen.
O reteta super faina,multumim ca ne-ai impartasit-o:)
RăspundețiȘtergereCraita, cu cea mai mare placere.
RăspundețiȘtergere