miercuri, 24 februarie 2010

Cornuri cu vanilie si cacao


Cornuri bicolore, cu vanilie si cacao, umplute cu gem de caise. Poate sa fie ceva mai bun :-)))) ?

Am pus 7,5g de drojdie la dospit cu 4 linguri de zahar si 3 linguri de faina in 150ml de lapte caldut. Am amestecat bine 500g de faina, 1/2 plic praf de copt, 100ml de ulei, 100ml de lapte, 1 plic zahar vanilinat, 2 oua si drojdia. Am impartit aluatul in doua. la jumatate din aluat am mai adaugat 1 lingura de cacao si 1 lingura de lapte. Am pus sa creasca pentru 30 de minute.
Am format cate 4 cercuri din fiecare aluat si le-am impartit in cate 8 parti. Am luat un triunghi alb, l-am uns cu gem de caise si am pus peste un triunghi marou si am format cornul. Asa am procedat si cu celelalte, alternand triunghiurile albe cu cele marou :-)))).




In 30 de minute s-au copt. Cand le-am scos din cuptor le-am uns cu sirop de brad, astfel au capatat un luciu aparte si un gust placut :-)))).

Un comentariu: