vineri, 4 iunie 2010

Poale'n brau


Duminica a fost la noi matusa mea si ne-a adus branza sarata, proaspat facuta. Avea un gust incredibil de bun. Mi-am amintit de branzoaicele mancate la Cluj in timpul studentiei si avand marar pe balcon repede m-am apucat sa fac branzoaice sau poale'n brau, cum se numesc in Moldova.

Pentru aluat am pus 20g de drojdie la dospit in putina lapte caldut si 1 lingura de zahar. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente, 500g de faina, 1 lingurita de sare, 100g de unt topit in 200ml de lapte, 1 lingura de zahar si 2 oua, am adaugat drojdia si am pus totul la dospit pentru 1 ora (cat sa dubleze volumul).

Pentru umplutura am omogenizat 250g branza sarata, 1 lingura de zahar, 2 oua, 2 linguri de smantana (data viitoare o sa pun mai putina smantana, un pic din branza a iesit in timpul coacerii :-)))) ) si mult-mult marar.

Am intins aluatul, l-am taiat in patratele (mi-au iesit 26 de patratele), am pus in mijlocul fiecaruia din umplutura si fiecare patrat am adunat catre mijloc, in forma de plic. I-am uns cu ou batut si i-am copt 35-40 de minute.



4 comentarii:

  1. vai si eu ii iubesc..dar prefer mai mult varianta lor dulce:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Jaj, de ennék belőle. Nagyon szép

    RăspundețiȘtergere
  3. Just me, o sa experimentez si pe varianta dulce :-)))).

    RăspundețiȘtergere
  4. Teleportalnam, ha tudnam, Bianka. Koszi szepen. Ma elkeszult a masodik adag is, az elso nagyon hamar elfogyott :-)))).

    RăspundețiȘtergere