luni, 14 iunie 2010

Prajitura cu branza de vaca si marar


Aceasta reteta o am dintr-un calendar primit de la prietena mea. Daca data trecuta am facut branzoaica cu branza de oaie si marar, de data aceasta am incercat aceasta prajitura cu branza de vaca si marar :-)))). Imi place mult mararul in toate formele: in salate, prajituri, mancaruri.

Pentru aluat am pus la dospit 15g de drojdie cu 1 lingurita de zahar in 100ml de lapte caldut. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente: 400g de faina, putina sare, 3 linguri de zahar, 2 galbenusuri de oua, 160ml, 40g unt topit si drojdia. Am lasat 1 ora intr-un loc caldut, sa creasca.

Am pregatit crema:
Am omogenizat bine 500g de branza de vaca cu 2 galbenusuri de oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de gris, 200ml de smantana, spuma a celor 4 albusuri de oua si cu mult-mult marar.

Am intins aluatul, am pus crema si am uns totul cu smantana. L-am copt 30 de minute.
Se serveste cald, dar se poate savura si dupa cateva ore.

4 comentarii:

  1. Anyu készítette mikor gyermek voltam. Nagyon gusztán néz ki

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca e foarte buna reteta, dar cu o exceptie... noi nu mancam mararul sub nici o forma! Si in general nu prea mancam frunze verzi. Deci o prajitura buna, dar pe care ar trebui sa o modific ca sa o manance familia.

    RăspundețiȘtergere
  3. En is gyerekkoromban ettem utoljara ilyesmit es most, de a nyaron gyakran lesz teriteken :-)))).

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Anca, si in special pentru sinceritatea ta :-)))). O a doua versiune acasetei prajituri suna fara marar, cu zahar vanilinat si stafide. In rest sa stii ca nici mie nu-mi plac frunzele de patrunjel, leustean, telina :-)))).

    RăspundețiȘtergere