marți, 22 iunie 2010

Supa rece de portocale


Este una dintre supele noastre preferate. Se realizeaza foarte rapid si se consuma si mai rapid :-)))).
Am pus la fiert 1/2 cana de orez. Am stors zeama a 5 portocale, am adaugat 400ml de chefir (sana, iaurt sau lapte batut), 2-3 linguri de zahar (depinde cat sunt de dulci portocalele), 1 plic zahar vanilinat si orezul fiert.
Si atata tot.
Daca reusesc sa fac dimineata, atunci avem norocul s-o mancam rece la masa de pranz :-)))). Asa-mi place mie cel mai mult.

Panna cotta cu capsuni


Si pentru ca mai tine sezonul capsunilor, de data aceasta am facut aceasta budinca originara din Italia.

In 30 de minute am realizat acest desert racoritor.

Am pus pe foc 100g de ciocolata alba sa se topeasca in 300ml smantana pentru frisca, 100ml de lapte, 100g de zahar si 1 plic zahar vanilinat. Am dizolvat 1 lingura de gelatina alimentara in 100ml de lapte si am adaugat la compozitia precedenta (numai dupa ce s-a topit ciocolata). Am mai lasat pe foc 1 minut, dupa care am pus sa se raceasca un pic.
Intre timp am framantat 300g de capsuni, am adaugat zeama unei lamaie si budinca, si am mixerat totul bine pana la omogenizare.
Am pus-o in forme de inimioara. Si am introdus in frigider pentru cateva ore sa se intareasca bine (daca vrem sa grabim procesul de intarire, putem sa introducem in congelator pentru 30 de minute).

Am avut 4 cutiute goale de branzica de vaca Milli. Le-am umplut cu budinca, si dupa ce s-a intarit le-am rasturnat si am format aceste castele, evident, pe placul copiilor :-)))).



luni, 21 iunie 2010

Muffin cu martipan si ciocolata alba


Acesti muffini sunt pentru cumnata mea, de ziua ei. Iti dorim La Multi Ani si pe aceasta cale !!!!


Si de data aceasta am folosit reteta din cartea de bucate a lui Stahl Judit, dar reteta este pusa si pe site-ul ei.

In aluat am pus 150g de martipan, 100g de unt, 100g de zahar, 2 oua, 1 lamaie, 150g de faina, putina sare, 1 lingurita praf de copt si 50ml lapte. Am amestecat totul bine si am copt 12 muffini in 30 de minute.
Pentru crema am topit in aburi 100g de ciocolata alba si 100g de unt in 3 linguri de smantana pentru frisca. Cand a fost gata am luat de pe foc, am amestecat cateva minute sa se raceasca un pic si am pus in congelator pentru 15 minute sa se intareasca un pic.
Am uns fiecare muffin cu crema si l-am decorat cu visine si cu bomboane de ciocolata.

luni, 14 iunie 2010

Crema de capsuni cu busuioc


Continui sezonul capsunilor cu aceasta crema de capsuni cu busuioc.
Fiind un fan al busuiocului am pregatit dupa masa de sambata acest desert racoritor.

Pentru aluat am folosit 1/2 de portie din aluatul prajiturii cu branza de vaca. Am intins aluatul, l-am taiat in 12 patratele pe care le-am asezat in forme de muffin si le-am copt 20 de minute.

Pentru crema am curatat 20 de capsuni si le-am framantat cu blender-ul impreuna cu 2 linguri de miere, 5g de gelatina alimentara dizolvata in 3 linguri de chefir si 200ml frisca batuta spuma. Am maruntit 4 frunze de busuioc si am adaugat la crema si am pus totul la rece pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a intarit crema am umplut cosuletele si le-am decorat cu capsuni.

Frunzele de busuioc le-am primit de la cumnata mea, caruia ii multumesc mult !!!!


Mi-a mai ramas 1/3 din crema, pe care am mancat-o cu inghetata de ciocolata si a fost tare gustoasa.

Prajitura cu branza de vaca si marar


Aceasta reteta o am dintr-un calendar primit de la prietena mea. Daca data trecuta am facut branzoaica cu branza de oaie si marar, de data aceasta am incercat aceasta prajitura cu branza de vaca si marar :-)))). Imi place mult mararul in toate formele: in salate, prajituri, mancaruri.

Pentru aluat am pus la dospit 15g de drojdie cu 1 lingurita de zahar in 100ml de lapte caldut. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente: 400g de faina, putina sare, 3 linguri de zahar, 2 galbenusuri de oua, 160ml, 40g unt topit si drojdia. Am lasat 1 ora intr-un loc caldut, sa creasca.

Am pregatit crema:
Am omogenizat bine 500g de branza de vaca cu 2 galbenusuri de oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de gris, 200ml de smantana, spuma a celor 4 albusuri de oua si cu mult-mult marar.

Am intins aluatul, am pus crema si am uns totul cu smantana. L-am copt 30 de minute.
Se serveste cald, dar se poate savura si dupa cateva ore.

luni, 7 iunie 2010

Limonada cu roinita si lamaie


Va invit sa savurati cu mine aceasta limonada cu roinita, lamaie si zahar (se poate si cu miere).

A venit vara si la noi, este cald, frumos, incep sa infloreasca florile.

duminică, 6 iunie 2010

Capsuni glazurate cu ciocolata si nuca de cocos


Asteptand-o pe Eszterke sa vina acasa ne-am apucat cu Viola sa facem un desert surpriza. E sezonul capsunilor asa ca ne-a fost foarte usor sa alegem personajul principal al acestui desert.
Am pus 50g de ciocolata amaruie cu 20g de unt sa se inmoaie. Lui Viola i-a placut mult setul de portelan pentru fondant :-)))). M-a ajutat ca ciocolata sa se topeasca mai repede :-)))). A gustat-o odata, dar nu i-a placut prea mult pentru ca a fost amara.




Am introdus capsunii in ciocolata topita, le-am rostogolit in nuca de cocos si le-am introdus in frigider pentru 30 de minute ca sa se intareasca ciocolata.
Le-am savurat dupa masa de pranz in curte. Asa le-a placut si fetitelor.

vineri, 4 iunie 2010

Poale'n brau


Duminica a fost la noi matusa mea si ne-a adus branza sarata, proaspat facuta. Avea un gust incredibil de bun. Mi-am amintit de branzoaicele mancate la Cluj in timpul studentiei si avand marar pe balcon repede m-am apucat sa fac branzoaice sau poale'n brau, cum se numesc in Moldova.

Pentru aluat am pus 20g de drojdie la dospit in putina lapte caldut si 1 lingura de zahar. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente, 500g de faina, 1 lingurita de sare, 100g de unt topit in 200ml de lapte, 1 lingura de zahar si 2 oua, am adaugat drojdia si am pus totul la dospit pentru 1 ora (cat sa dubleze volumul).

Pentru umplutura am omogenizat 250g branza sarata, 1 lingura de zahar, 2 oua, 2 linguri de smantana (data viitoare o sa pun mai putina smantana, un pic din branza a iesit in timpul coacerii :-)))) ) si mult-mult marar.

Am intins aluatul, l-am taiat in patratele (mi-au iesit 26 de patratele), am pus in mijlocul fiecaruia din umplutura si fiecare patrat am adunat catre mijloc, in forma de plic. I-am uns cu ou batut si i-am copt 35-40 de minute.



miercuri, 2 iunie 2010

Premii de la Elena Toma









Aceste premii le-am primit de la Elena Toma.

Va multumesc mult pentru premii. Ma bucur mult, mai ales ca sunt noua intre blogarite, dar ma straduiesc :-)))).

Ofer si eu aceste premii catre:

Anca
Roz_Bonbon
Laura Adamache
Trinity
Dana
Bianka
Niki.