marți, 12 aprilie 2011

Branza topita de casa

Daca tot suntem la capitolul micul dejun, astazi vin cu branza topita de casa.




Ideea a venit de la faptul ca am aflat din ce se face branza topita din comert. M-am pus si am cautat o reteta de casa. Am si gasit, si am adaptat-o cerintelor familiei mele :-)))).

Am amestecat bine 500ml de chefir de casa cu 100ml de smantana dulce. Am pus o bucata mai mare de tifon deasupra unui castron, am turnat amestecul de chefir si am legat tifonul. Cu ajutorul unei lingure de lemn l-am agatat deasupra castronului ca sa iasa apa, si am pus totul in frigider. Cand nu mai picura (nu mai gasim apa in castron, aprox. dupa 1-2 zi), am scos branza din tifon. Am condimentat-o cu sare si leurda sau masline, boia, usturoi, etc.
Noua ne place, mai ales cu leurda :-)))).
Dar abia astept sa am marar in ghiveci :-)))).

8 comentarii:

  1. Super ideie, am sa incerc si eu, ca pe branza din comert nu dau doi bani. Mersi de reteta. O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Surac, ma bucur ca esti de partea mea :-)))). O zi frumoasa iti doresc si eu!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine branzica ta si nici nu nesesita multa munca, eu stiam alta reteta care trebuia fiarta, trebuie s-o incerc si pe asta! Mersi de idee, o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. szuper!!! o sa o incerc si eu.si eu fac kefir de casa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Livia, multumesc mult.

    Mitinita, multumesc, ma bucur ca si tu faci kefir. Asa-i ca-i bun?!

    Binaka, koszonom szepen.

    RăspundețiȘtergere
  6. O reteta super faina,multumim ca ne-ai impartasit-o:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Craita, cu cea mai mare placere.

    RăspundețiȘtergere