joi, 25 noiembrie 2010

Saratele cu chimin


Duminica am auzit aceasta reteta de saratele, si de atunci tot vreau s-o incerc. Fetita mea mica este bolnava, nu prea vrea sa manance. Pe langa celelalte leacuri ar fi bine sa manance saratele, sarea face bine pentru gat (in cantitati normale, bineinteles) .
Sper sa-i faca bine si sa-si revina repede.

Aluatul este foarte simplu, am pus 25g drojdie la dospit. Intre timp am pregatit si celelalte ingrediente: 500g de faina, 2 lingurite de sare, 250g de margarina si 1/2 lingura de untura topita si racita si 4 linguri de smantana. Am adaugat si drojdia, am omogenizat bine aluatul si am pus in frigider. Dupa reteta se poate lucra cu el dupa jumatate de ora, dar eu l-am lasat 4 ore, atunci am avut timp sa lucrez cu el.

Am intins aluatul in forma dreptunghiulara, am uns cu oua si am presarat cu sare si chimin macinat. Am taiat in forme lungi si le-am copt.

Sunt saratele simple, crocante si gustoase.

6 comentarii:

  1. Foarte bine arată, sunt apetisante. Am o lene în mine, dar aşa aş mânca din aceste sărăţele cu un ceai călduţ, apoi un somn, somn şi iar somn ... doar vise. :))
    Sănătate, la fetiţa ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Erika. Fetita mea e mai bine, slava Domnului, sper sa fie si mai bine.

    La noi e zapada, azi noapte a nins si ninge si acum, e foarte frumos. Ideal pentru un ceai cald
    Te astept!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sara si Miki va doresc o zi frumoasa!!!!

    RăspundețiȘtergere