duminică, 6 februarie 2011
Desert la pahar
Acest desert s-a nascut dintr-o prajitura nereusita. Stiti zicala: "Cine nu munceste nu greseste", asa s-a intamplat si cu mine. Am visat o prajitura cu mac si afine si ieri m-am pus s-o fac. Numai ca blatul n-a iesit cum trebuie, se framanta foarte usor, o parte a crescut frumos, cealalta parte a prajiturii n-a crescut deloc :-((((. Deocamdata nu va scriu reteta, vreau sa mai experimentez la ea, sa-mi verific cuptorul si va promit ca o sa vin cu reteta reusita. Nu ma las batuta :-)))).
Blatul era cu mac, gustul prajiturii era foarte buna (fetitele au mancat o parte din ea), asa ca m-am consultat cu sotul meu si am decis ca este ideal pentru un desert la pahar.
Am facut o crema din 200ml de smantana dulce, 7g de gelatina alimentara, 2 lingurite de zahar (smantana mea nu continea zahar) si 4 linguri sirop de afine.
Am fiert 1 plic budinca de vanilie in 500ml de lapte indulcit cu 2 linguri de zahar.
Am asezat o parte din blatul framantit in pahare, am stropit cu compot de afine, am pus un strat din crema de afine, a venit inca un strat din blat, budinca si la sfarsit am stropit toata cu compotul de afine.
Au stat in frigider 3 ore, dupa care le-am servit. Nu a fost ceea ce vroiam sa fac, dar ingredientele erau aceleasi, si le-am mancat cu pofta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Buna idee... Felicitari!!... Arata si bine!!!
RăspundețiȘtergereSuperb, ideie faina...
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult.
RăspundețiȘtergereioi ce fain arata,noi nu meritam un paharel,daca ne-ai facut pofta?????te tuc
RăspundețiȘtergereTe astept, Doinitza, sper sa pot sa te servesc cu o varianta si mai buna :-)))).
RăspundețiȘtergere