Acum cateva luni am fost la o colega de a mea. Ne-a servit cu aceasta prajitura minunata cu nuca de cocos si mac. A fost dragoste la prima vedere :-)))).
Prima oara am facut aluatul, am batut albusul a 6 oua, am adaugat 150g de zahar, 70g de mac, 50g nuca de cocos, 2,5 linguri de faina si 1 lingurita de amoniac.
L-am pus sa se coace.
Intre timp am facut crema, am amestecta bine galbenusurile a 6 oua cu 150g de zahar, 4 plicuri de zahar vanilinat, 2,5 linguri de faina si 150ml de lapte. Am pus la fiert pana a inceput sa se ingroase crema. Am luat de pe foc, am adaugat 180g de margarina Rama si am omogenizat bine crema.
Dupa ce s-a racit aluatul, am pus 3/4 din crema pe aluat. Am asezat pe crema unul langa celalalt biscuiti picnic (2,5 pachete). In crema ramasa am pus 1 lingura de cacao si am intins pe biscuiti (reteta originala este cu 1 lingurita de cafea ness). Am presarat prajitura cu nuca de cocos.
O zi am lasat-o in frigider sa se inmoaie.
Este foarte delicioasa si usor de facut.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata delicios!!..
RăspundețiȘtergereSeamana cu prajiturica tosca,cel putin la aspect
RăspundețiȘtergereSzeretem ezt a sütit!
RăspundețiȘtergerearata super delicios!
RăspundețiȘtergereFelis, Craita, va multumesc mult. N-am auzit de prajitura tosca, dar ma documentez :-)))).
RăspundețiȘtergereOtti, en eloszor keszitettem el, de sete mar a ferjem szolt, hogy foghatnek neki a kovetkezo adagnak :-)))).
Adela, multumesc mult.
RăspundețiȘtergerechiar ca seamana cu prajitura tosca, imi place maxim!
RăspundețiȘtergereDiamond, multumesc mult. Neaparat ma apuc sa caut prajitura tosca :-)))).
RăspundețiȘtergereFoarte bun
RăspundețiȘtergereArata super si dupa compozitie, trebuie sa fie faina...
RăspundețiȘtergerefoarte buna prajitura asta eu i pun glazura de ciocolata,i se mai spune Tosca,Mucegaita,Macuita si multe alte denumiri se mai poate face si cu crema de galbenusuri pe abur,fara faina ,e gustoasa rau de tot si mie-mi place mult,pupicei
RăspundețiȘtergere