Ingrediente:
pentru coşuleţe: 100g făină, 100g zahăr, 2 albuşuri de ouă, 2 linguri de smântână dulce
pentru îngheţată: 200ml smântână pentru frişcă, 250g pepene galben, 1 plic zahăr vanilinat, zeama unei lamâie
1. Curăţăm pepenele, şi tăiem în bucăţele.
2. Batem frişca, adăugăm pepenele, zeama de lămâie, zahărul
vanilinat şi zahăr după gust (dacă frişca conţine zahăr atunci
nu mai trebuie). Punem îngheţata în congelator pentru o noapte.
3. A doua zi ne apucăm să facem coşuleţele. Punem ingredientele într-un bol şi le amestecăm bine, până obţinem o pastă fină.
4. Preîncălzim cuptorul. Pe o hârtie de copt punem câte o lingură din aluat, din care cu ajutorul lingurei formăm 2 cercuri cu diametru de 20-21cm. Le coacem în 3-4 minute, până capătă o culoare aurie. Imediat după ce le scoatem din cuptor le aşezăm repede pe fundul unui pahar cu diametru de 6-7 cm, formând cu ajutorul degetelor partea laterală a coşuleţelor. Lăsăm pe pahare până se răcesc complet. Din această cantitate ies 8 coşuleţe. În mod asemănător coacem mânerele coşuleţelor şi le aşezăm tot aşa pe fundul paharelor până se răcesc.
5. Umplem coşuleţele cu îngheţată de pepene, le decorăm cu coaja rasă a unei lămâie şi le servim.
Sárgadinnye
fagyi kosárkába
hozzávalók:
a
kosárkákhoz: 10dkg liszt, 10dkg porcukor, 2 tojás fehérje, 2
evőkanál tejszin
a
fagyihoz: 2dl tejszin, 25 dkg sárgadinnye, 4 evőkanál cukor, 1
csomag vaniliás cukor, 1 citrom leve, 1 citrom reszelt héja
1. A sárgadinnyét
kockákra vágjuk és villával pépesitjük.
2. A fagyihoz felverjük a
tejszint, hozzáadjuk a sárgadinnyét, a vaniliás cukrot és a
citrom levét. Hozzátesszük a cukrot. Ha édesitett tejszint
veszünk, nem szükséges hozzáadni cukrot. Az igy elkészült
fagylaltot egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük.
3. Másnap elkészitjük a
kosárkákat. A hozzávalókat egy tálba tesszük és jól
összekeverjük.
4. A lert előmelegitjük.
A tésztából sütőpapirra 1-1 halmot teszünk és 1-1 20-21cm
átmérőjű körré lapitjuk szét. 3-4 perc alatt megsütjük, amig
szép aranysárga szint kap.
5. Két, 6-7cm átmérőjű
poharat lefele forditva az asztalra teszünk. Ahogy kivettük a
lerből a tésztát forrón a poharak tetejére helyezzük és a
széleit ujjainkkal megnyomkodjuk, hogy kialakitsuk a kosárkákat. A
poharakon hagyjuk, amig kihűl a tészta. 8 kosárka lesz. Hasonlóan
8 “fület” is sütünk a kosárkáknak. A forró lerből kivett
“füleket” meghajlitva egy-egy pohárra tesszük és hagyjuk
kihűlni.
6. A kosarakat
összeéllitjuk, és 1-2 gombóc fagyit teszünk bele. Reszelt
citromhéjjal diszitve tálaljuk.
Ce idee interesanta ,sa-mi trimiti si mie ca altfel mor la noapte de pofta :))))),iar la dulceata de petale ai 10 like-uri,pupici dulci
RăspundețiȘtergereDoinitza, multumesc mult!!!!
RăspundețiȘtergereReka, ai facut o opera de arta! Este senzationala! Si sigur si gustoasa! Te-am bagat la favorite si te voi urmari mereu!
RăspundețiȘtergere