joi, 21 iulie 2011

Jeleu de coacaze rosii

Marti am avut o zi cam grea, foarte obosita am sosit acasa. Neavand chef la nimic odata brusc mi-am adus aminte ca in dimineata aceea am luat de la o doamna coacaze rosii pentru jeleu. Mi-a sarit oboseala si m-am apucat de jeleu.


Am spalat coacazele, le-am curatat, le-am zdrobit si le-am stors. Am obtinut 0.5l de zeama (am cumparat numai 1l de coacaze, sper sa mai gasesc). Am adaugat 500g de zahar si putin salicil. Am amestecat pana s-a dizolvat zaharul si am pus in borcane.
Pana ieri deja s-a facut jeleu!!!!

6 comentarii:

  1. Cred ca e foarte bun, insa n-am facut niciodata. Ai pasat coacazele? Nu trebuie fierte deloc?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina, da, am pasat coacazele, asa am obtinut zeama curata fara samburi si fara coaja. N-am fiert deloc, am pus un pic de salicil, atat. Am vrut sa pastreze toate vitaminele.

    Alexandrina, intr-adevar e foarte bun.

    Bianka, koszonom, es a valosagban meg szebb, fenykepen nem jon ki annyira a szep szine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai revenit! vad ca nu te lasi iarasi imi faci pofta cu ceva dulce, dulce,de-mi lasa gura apa,parca stiai ca srugurasii sunt preferatii mei,i mananc direct de pe tufa ,tati ma tot cearta ca nu-i spal,i spala ploaia :-))) cred ca-i foarte bun ,n-am facut niciodata,sa-mi trimiti o lingurita sa gust,pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Doinitza, ma bucur ca-ti place. sa stii ca si noi avem cateva tufe in gradina dar inca-s mici si copii adora sa manance de acolo. Ca si mama lor :-)))).

    RăspundețiȘtergere