sâmbătă, 30 aprilie 2011

Trandafiri de ciocolata


Trandafiri din ciocolata amaruie cu crema de ciocolata de lapte cu migdale.

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Ne pregatim de Paste

Anul acesta fiica mea a scris ouale cu ceara si le-a vopsit. Eu sunt foarte mandra de ea. Va arat ouale pregatite pentru colegii ei:


Am facut oua din ciocolata si puisori din martipan. Ouale mici au stafide la mijloc, sunt din martipan si inveliate in ciocolata.


Iepurasii mei:

marți, 19 aprilie 2011

Invitatie de la Aliz

Aliz m-a invitat la un joc: sa va scriu un meniu de Pasti si sa invit 10 blogarite care la randul lor sa se pronunte despre meniul lor de Pasti :-)))). Se posteaza numai din postarile vechi!!!! Cum bine stiti, pana acum am postat cu mici exceptii numai deserturi :-( , asa ca nu pot sa va descriu tot meniul, dar va dau niste idei pentru desert din bucataria traditionala a familiei mele:

Cozonacul dupa reteta bunicii, de nelipsit de pe mesele noastre:


Saratele cu untura si cornulete sarate:




Miel cu seminte:


Prajitura cu branza de vaca:


Tort de miere:


Mie greu sa aleg 10 blogarite, va invit pe toti sa participati la acest joc!

duminică, 17 aprilie 2011

Duminica Floriilor

E soare, in sfarsit a iesit soarele, nu mai ninge, nu mai bate vantul. E adevarat ca au fost -4 grade azi dimineata, dar s-a facut frumos, simtim intr-adevar sosirea primaverii !!!!


Va doresc o duminica placuta!!!!

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Tarta cu legume

Ceva simplu si de post: tarta cu mamaliga si legume.


Si pentru cei care nu tin post: pilaf din orez, carne si dovlecei cu cascaval la cuptor.

marți, 12 aprilie 2011

Branza topita de casa

Daca tot suntem la capitolul micul dejun, astazi vin cu branza topita de casa.




Ideea a venit de la faptul ca am aflat din ce se face branza topita din comert. M-am pus si am cautat o reteta de casa. Am si gasit, si am adaptat-o cerintelor familiei mele :-)))).

Am amestecat bine 500ml de chefir de casa cu 100ml de smantana dulce. Am pus o bucata mai mare de tifon deasupra unui castron, am turnat amestecul de chefir si am legat tifonul. Cu ajutorul unei lingure de lemn l-am agatat deasupra castronului ca sa iasa apa, si am pus totul in frigider. Cand nu mai picura (nu mai gasim apa in castron, aprox. dupa 1-2 zi), am scos branza din tifon. Am condimentat-o cu sare si leurda sau masline, boia, usturoi, etc.
Noua ne place, mai ales cu leurda :-)))).
Dar abia astept sa am marar in ghiveci :-)))).

sâmbătă, 9 aprilie 2011

La micul dejun


Pentru micul dejun va propun sa gustati niste covrigei cu mac si susan. Si ca sa fac ceva aparte, am facut si cateva ratuste :-)))).

Azi dimineata am mancat ceva nou: quinoa. Am cumparat dintr-un magazin bio. Are un gust aparte, interesant. Merita de incercat :-)))). Eu o sa mai iau :-)))).

Am pus alternativ 2 straturi de quinoa expandat, iaurt simplu si dulceata de visine. Cum se cuvine sambata dimineata, l-am decorat cu cacao.



miercuri, 6 aprilie 2011

Salata


A venit primavara, a aparut salata pe piata. Abia asteptam. Ne plac mult salatele de orice fel, mai ales cele de primavara.
Mie imi place sa cumpar legume si fructe de sezon, de la piata, de la bunicute. Vreau sa ma asigur ca sunt cat de cat bio :-)))). De la acest criteriu se exclud fructele exotice. ( Inca n-am vazut portocale si banane cultivate la noi in tara :-)))). )

La noi sambata este piata, asa ca atunci ne aprovizionam pe toata saptamana. Sambata sotul meu a fost la piata si a adus salata verde, ridichi, ceapa verde, hrean si cascaval de oaie.
La aceste ingrediente am mai adaugat smantana, sare si piper.
Va dati seama ce de bunatate a iesit.

duminică, 3 aprilie 2011

Mango juice


Ieri am cumparat mango. Am auzit multe si frumoase despre acest fruct, dar noi n-am gustat-o niciodata. Am considerat ca a venit timpul sa vedem cu ce se mananca acest fruct :-)))).
Am facut juice din 1 mango, 1 portocala, zeama a jumatate de lime, 2 linguri de miere si apa minerala. Mie mi-a placut mult, si sotului meu i-a placut, dar copiilor nu prea :-(. Asta e. Trebuie sa se obisnuiasca cu noile gusturi.
Nu stiu alti copii cum sunt, dar ai mei cam greu gusta mancarurile noi, mai ales fetita mea mai mare, cea mica n-are treaba. Dar cu timpul sper sa vina ele cu idei inovatoare :-)))).