joi, 5 iulie 2012
Revenire cu ciorbe :-))))
După o mică pauză revin cu câteva ciorbe, supe indrăgite de noi în timpul verii. Reţetea a apărut în numărul din iunie al revistei Székely Konyha.
Ciorbă cu mazăre şi carne de pui
ingrediente: 400g de mazăre, 3 morcovi, 1 ceapă, ½ gulie, 4 pulpe inferioare de pui, sare, piper, frunze de pătrunjel
pentru găluşte: 1 ou, 200ml de făină, sare
1. Curăţăm morcovii, ceapa, gulia şi le tăiem în cubuleţe. Punem apa să fiarbă, adăugăm zarzavaturile tăiate, mazărea şi condimentăm cu sare şi piper.
2. Curăţăm carnea de pe os şi tăiem cubuleţe. Punem în ciorbă atât carnea, cât şi oasele, pe cele din urmă le înlăturăm după fierbere.
3. Între timp pregătim găluştele: batem oul cu puţină sare, adăugăm treptat făina şi apa rece cât să obţinem un aluat mai moale. Cu o linguriţă mică formăm găluştele şi le punem în ciorbă. Mai fierbem 5-10 minute. 4.Ciorba o servim cu pătrunjel şi smântână.
Zöldborsó leves csirkehússal (Háromszéki csirkebecsinált)
hozzávalók: 40dkg zöldborsó, 3 közepes murok, 1 hagyma, ½ karalábé, 4 csirkecomb, só, bors, petrezselyemzöld
a csipetkéhez: 1 tojás, 2dl liszt, só tálaláshoz tejföl
1. A murkot, a hagymát és a karalábét megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A zöldségeket a zöldborsóval együtt fövő vizbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
2. A csirkecombokról a húst kockákra vágjuk és a csontokkal együtt a fövő vizbe tesszük. A csontok jó izt adnak a levesnek, főzés után eltávolitjuk. 25 percig főzzük.
3. Ez idő alatt elkészitjük a csipetkét: a tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet, pici sót és annyi vizet, hogy enyhén folyós tésztát kapjunk. Csipetkeszaggatóval a levesbe csurgatjuk. 5-10 percet még főzzük.
4. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk és a levesbe szórjuk. Tejföllel tálaljuk.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu