duminică, 31 iulie 2011

Aluatul cu multe fete

Imi place mult aluatul de cozonac, e simplu de preparat, ingredientele se gasesc in fiecare bucatarie si are o mie de fete, se poate combina cu foarte multe lucruri: ciocolata, stafide, nuci, fructe, creme, branzeturi, etc. Sambata am facut un singur aluat si am copt 3 feluri de bunatati: cozonac simplu, preferata fratelui meu, cozonac cu ciocolata, preferata copiilor si cosuletele cu crema de caise , pe placul sotului meu:

sâmbătă, 30 iulie 2011

Cosulete cu caise


Cosuletele sunt din aluat de cozonac, iar crema am facut-o din branza de casa, miere, gem de caise si aroma de migdale.

joi, 28 iulie 2011

Zmeura din plin

La noi este sezonul zmeurei:

-zmeura din gradina:


-budinca de vanilie cu crema de zmeura:

duminică, 24 iulie 2011

Gem de caise cu kiwi si migdale

Este gemul meu preferat. Pe fotografie nu prea se vede, dar intr-adevar e plina cu migdale si bucati de kiwi :-)))).


Am curatat si am maruntit 2kg de caise si am pus la fiert. Dupa aproximativ 10 minute am adaugat bucatelele de kiwi (8 buc. kiwi taiate marunt) si 200g de migdale. Am fiert inca 15 minute, am adaugat 1.5kg de zahar si dupa 15 minute de fierbere am adaugat putin salicil si l-am pus in borcane. Si atata tot :-)))). Are un gust interesant. Daca vreti puteti sa decojiti migdalele, eu le-am pus cu coaja cu tot.

joi, 21 iulie 2011

Jeleu de coacaze rosii

Marti am avut o zi cam grea, foarte obosita am sosit acasa. Neavand chef la nimic odata brusc mi-am adus aminte ca in dimineata aceea am luat de la o doamna coacaze rosii pentru jeleu. Mi-a sarit oboseala si m-am apucat de jeleu.


Am spalat coacazele, le-am curatat, le-am zdrobit si le-am stors. Am obtinut 0.5l de zeama (am cumparat numai 1l de coacaze, sper sa mai gasesc). Am adaugat 500g de zahar si putin salicil. Am amestecat pana s-a dizolvat zaharul si am pus in borcane.
Pana ieri deja s-a facut jeleu!!!!

duminică, 17 iulie 2011

Ne-am intors

Ne-am intors din concediu. Am reusit sa petrecem vacanta calatorind cu familia prin tara fara calculatoare, fara telefoane, fara stiri si ziare :-)))). A fost foarte linistitor si foarte frumos. Am vazut multe locuri pitoresti in aceasta tara si deja stim la cate n-am fost, dar cu ajutorul lui Dumnezeu vrem sa le vizitam de acum inainte. Copii au fost cei mai bucurosi, ca am fost impreuna toata familia si nimeni nu trebuia sa se duca la lucru.
Pe la sfarsit deja fetita mea mica imi cerea ceva dulce, sa-i fac "un tort surpriza" :-)))). Evident ca nu prea am gatit, am mancat o mie si una de sandwich-uri si odata pe zi o mancare calda. Ultimele zile le-am petrecut la parintii mei. Acolo trebuia sa ma apuc de copt :-)))). Deja si eu simteam nevoia :-)))). Am fost acasa la bunica si am cules coacaze negre din gradina. Imi plac enorm de mult, am mancat o gramada din ele si am mai facut si "un tort surpriza" pentru fetitele mele si pentru mama, cine o sa aiba ziua onomastica in aceasta saptamana.
Un tort cu piscoturi si crema de iaurt cu coacaze negre:


La Multi Ani Mama!!!!